Revenire impresionantă la Australian Open: dublu finalist în Grand Slam-uri, învins după ce a avut 2-0 la seturi

Revenire impresionantă la Australian Open: dublu finalist în Grand Slam-uri, învins după ce a avut 2-0 la seturi

Americanilor le merge la Australian Open în 2020. În turul trei pe tabloul masculin au ajuns cinci sportivi ai „Unchiului Sam“, un record pentru SUA din 2008 încoace. Nicio altă ţară nu mai are atâţia sportivi în competiţie, iar pentru asta, USTA trebuie să-l felicite pe Taylor Fritz, care a reuşit revenirea turneului, reuşind să se impună după ce fusese condus cu 2-0 la seturi de un dublu finalist în turneele de Mare Şlem, Kevin Anderson.

Verdasco fixează ţinta pe Zverev, după ce a învins deja un favorit la Australian Open. CV-ul care promite un super-meci

Verdasco fixează ţinta pe Zverev, după ce a învins deja un favorit la Australian Open. CV-ul care promite un super-meci

Începând cu 2013, Fernando Verdasco a reuşit să se înfrupte din lista cu capi de serie la turneele de Mare Şlem an de an, fără excepţie. Joi, spaniolul şi-a făcut „norma“ anuală: cu 41 de lovituri câştigătoare, l-a învins pe favoritul 26, Nikoloz Basilashvili, 4-6, 7-6(5), 6-4, 6-4, asigurându-şi un loc în turul trei la Australian Open.

FOTO Organizatorii de la Australian Open, nevoiţi să amâne startul partidelor. Ce s-a întâmplat joi dimineaţă

FOTO Organizatorii de la Australian Open, nevoiţi să amâne startul partidelor. Ce s-a întâmplat joi dimineaţă

Organizatorii de la Australian Open au ziua şi provocarea la ediţia din 2020. Joi dimineaţă, terenurile exterioare din complexul Melbourne Park erau acoperite cu apă şi mult praf, motiv pentru care s-au înregistrat întârzieri de peste două ore la startul primelor partide. Doar pe trei arene s-a putut juca conform planificării iniţiale: Rod Laver Arena, Margaret Court Arena şi Melbourne Arena, acestea fiind dotate cu acoperiş retractabil.

Încuiat într-o teorie sătulă sau străină de realitate, idealismul îşi distruge purtătorul. De aici, însingurarea tragică şi căderea geniilor solitare. Deschis şi disciplinat, ca un cleşte în căutare de inerţii, idealismul îşi distruge adversarul. De aici, Anglia-Noua Zeelandă 19-7, în semifinalele Cupei Mondiale.

acum 3 luni · comentarii (10)

„Dacă Marea Britanie îşi schimbă opiniile, nu văd de ce România n-ar putea-o face“, spunea Adrian Stan, cel care a reuşit să facă din Marea Britanie una dintre cele mai bune ţări din lume la gimnastică şi asta în condiţiile în care britanicii nu existau în acest sport în urmă cu 27 de ani. Acum, lucrurile s-au schimbat fundamental: britanicii obţin rezultate remarcabile, în timp ce România se chinuie să se califice la JO Tokyo 2020.

acum 1 an · comentarii (1)

Ilie Balaci a fost valoare şi iar valoare. Valoare pură şi scăpărătoare, în vremuri care răsturnaseră înţelesul elementar al performanţei şi presăraseră, pe tot cuprinsul ţării, otrăvuri de stîrpit talentul. Dar asta înseamnă că, în chiar clipa dispariţiei lui Balaci, trebuie să vorbim de capodopera care i-a fost părinte şi discipol: Universitatea Craiova.

acum 1 an · comentarii (11)

Duminică, ora 19, ora României, se desfăşura pe arena Louis Armstrong a US Open o partidă de tenis care face mai multă onoare tenisului şi sportului în general decât evenimentele centrale ale turneului, prea mult intrate în atenţia presei şi a corporaţiilor. Am în gând finala de simplu fete în scaun cu rotile. Pentru toţi cei ce au avut timpul, instrumentele media şi curiozitatea de a o viziona, sunt convins că a fost o experienţă marcantă.

acum 1 an · comentarii (1)

Finala Cupei Mondiale se va rejuca, desigur! Imediat după internarea lui Nestor Pitana, meciul poate fi reluat de la 0-0 sau, mai bine, de la 2-2, scorul real al finalei distruse de arbitrul-jucător Pitana. S-au văzut finale şi Cupe Mondiale mai bune şi mult mai bune decît Rusia 2018, dar nu asta e problema.

acum 2 ani · comentarii (97)

Oscar Washington Tabarez Silva, antrenorul echipei naţionale de fotbal a Uruguayului, este o personalitate a sportului-rege. Însă acest profesionist în domeniu nu este prea cunoscut de microbişti şi mediatizat (cum ar merita), ca alţii, aparent mult mai titraţi ca el, precum spaniolul Josep Guardiola, portughezul Jose Mourinho, germanul Jurgen Klopp sau italienii Carlo Angelotti şi Marcelo Lippi.

acum 2 ani · comentarii (0)

În mod normal, după 1989 toate bazaconiile inventate de bolşevici pentru sport şi cultură ar fi trebuit să dispară. Echipele de fotbal să găsească suporteri şi oameni de afaceri dispuşi să investească (aşa cum e în toată lumea civilizată), sportivii din întrecerile individuale să găsească sponsori şi entităţi non-profit care să-i ajute, lăutarii să se întoarcă la lăutăria lor, cu bilet de intrare şi onorariu negociat. Dar n-a fost aşa...

acum 2 ani · comentarii (11)

Weekendul trecut a fost meci mare în Liga a patra de fotbal: Steaua a jucat cu Rapid. Chiar dacă rivalitatea dintre cele doua echipe este arhicunoscută şi, nu de puţine ori, meciurile dintre cele două echipe au devenit un etalon al frumuseţii fotbalului, jocul de sâmbătă va rămâne în istorie ca un simbol al grotescului şi al urii împroşcate fără nici un discernământ.

acum 2 ani · comentarii (39)
Postari Recente