Messi, „Stăpânul Baloanelor de Aur“: argentinianul a fost ales cel mai bun din lume în 2015. Ce a spus despre Ronaldo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi şi Criano Ronaldo. FOTO Hepta
Lionel Messi şi Criano Ronaldo. FOTO Hepta

Ales cel mai bun fotbalist al lumii în 2009, 2010, 2011 şi 2012, Lionel Messi a fost votat numărul 1 şi pentru anul recent încheiat, devenind singurul jucător din istorie cu cinci trofee Ballon d’Or.

11 ani, 2 luni şi 26 zile. Iată câte zile au trecut de când lumea fotbalului l-a descoperit pe Lionel Messi în debutul său oficial la Barcelona, la 16 octombrie 2004.

Atunci, puştiul de 17 ani era introdus pe teren de Frank Rijkaard, în minutul 82 al unui meci cu Espanyol. Între timp, argentinianul ajuns la 28 de ani a fost de cinci ori numărul 1 în lume, iar de patru ori s-a aflat pe podiumul mondial!

Luni, înainte de decernarea Balonului de Aur 2015, până şi princiapal său rival, Cristiano Ronaldo, a recunoscut că îl admiră pe Leo: „Piciorul lui stâng e foarte bun şi da, mi-ar plăcea să am piciorul lui stâng“. Messi a întors imediat complimentul: „Cristiano are multe calităţi, multe lucruri pe care orice alt jucător le-ar vrea. Dar fiecare e cum e. Amândoi avem lucruri foarte bune“. Iar celălalt candidat pentru Ballon d’Or 2015, Neymar, a admis că mai are de aşteptat pentru a fi considerat cel mai bun din lume: „Îmi doresc piciorul drept al lui Ronaldo şi stângul lui Messi. Îl admir pe Leo. E idolul meu“.

Gala de la Zurich a început cu un recital fabulos al celor de la „2 Cellos“. Apoi, Barcelona şi Real Madrid au dat câte patru jucători în Dream Team-ul anului 2015. În aşteptarea momentului culminant al serii, americanca Jill Ellis (49 de ani) a fost aleasă antrenoara anului, fiind răsplătită astfel pentru titlul mondial cucerit cu SUA. 

Din liga a treia pe scena FIFA

Aşa cum era de aşteptat, lui Luis Enrique i-a revenit distincţia pentru antrenorului anului, în condiţiile în care a cucerit titlul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor cu Barcelona. 

Brazilianul Wendell Lira, jucător în liga a treia din ţara sa, la Vila Nova, i-a învins pe Messi (Barcelona) şi pe Florenzi (AS Roma) la categoria „Golul anului“ cu reuşita sa formidabilă într-un meci cu Atletico-GO, pe când juca la Goianesia.  

La 33 de ani, Carli Llyod (Houston Dash / SUA) a devenit cea mai bună jucătoare a lumii, după care Messi şi-a primit Balonul de Aur. E al cincilea, dar, foarte probabil, numărătoarea va continua pentru cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor.

CITEŞTE ŞI:

*Cu cine au votat românii la Gala FIFA: iată cum şi-au exprimat opţiunile căpitanii şi selecţionerii naţionalelor

*Rivali până la moarte: încă o dovadă că Messi şi Ronaldo au o relaţie destul de rece. Cum au votat în ancheta FIFA

*Ei au fost cei mai buni din lume în 2015: cine sunt câştigătorii Galei FIFA, cum arată Echipa Ideală, dar şi Golul anului

E incredibil să iau Balonul de Aur pentru a cincea oară. . E mai mult decât am visat vreodată. Le mulţumesc celor care m-au votat şi colegilor fără de care nu puteam face nimic. Lionel Messi  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite