JO 2020 Tokyo, fotbal. Acuzaţii grave la adresa fotbaliştilor români: „Anumiţi jucători nu au vrut să meargă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radoi

România a deplasat la competiţia de fotbal a Jocurilor Olimpice de la Tokyo un loc încropit şi a fost eliminată încă din grupe, deşi a avut parte de aversare mai mult decât accesibile.

Chiar dacă iniţial a avut în vedere aproximativ 100 de jucători, selecţionerul Mirel Rădoi a adunat cu greu 22 de fotbalişti pentru înrecerea din Japonia, iar conform oficialilor FRF, principalul motiv pentru care s-a ajuns la această stare de fapt a fost decizia cluburilor de nu lăsa jucătorii să participe la o competiţie care nu face parte din calendarul FIFA. O altă explicaţie a acestei situaţii incredibile a venit însă din partea fostului internaţional român George Florescu (11 meciuri şi un gol pentru prima reprezentativă), care a vorbit inclusiv despre refuzul jucătorilor de a evolua sub tricolor. 

„Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie.

Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii”, a declarat mijlocaşul defensiv în vârstă de 37 de ani, la Look Sport.

Selecţionata olimpică a ratat calificarea în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice, după ce a adunat patru puncte într-o grupă din care au mai făcut parte Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite