CFR e campioana penalty-urilor. Sepsi, ultima în top

CFR stă cel mai bine în clasamentul penalty-urilor: a primit 7, le-a transformat pe toate, iar împotriva clujenilor a fost dictată o singură lovitură de la 11 metri. FCSB a primit tot 7, dar roş-albaştrii au transformat doar 5 dintre ele. 5 goluri din penalty au şi dinamoviştii, din tot atâtea primite. Golgheterii de la punctul cu var vin de la CFR şi Dinamo: Culio a marcat de 6 ori iar Paul Anton de 4.

”Câinii” se remarcă şi la penalty-uri împotriva lor, cu 6, la fel ca Sepsi. Echipa din Sfântu Gheorghe a primit 5 goluri, cele mai multe, şi nu a beneficiat de niciun penalty în primele 20 etape! Ultimele 3 clasate nu au niciun gol din 11 metri. Dacă Sepsi şi Gaz Metan nu au primit niciunul, Juventus a avut două, ratându-le pe ambele. Clubul din Colentina e lider în ambele clasamente ale penalty-urilor ratate: împotriva lor au fost irosite două.

CFR Cluj – ACS Poli Timişoara, sâmbătă de la ora 20:00 în Liga 1 Betano. Pariază pe penalty-uri la categoria SPECIALE

Penedo îi sperie pe executanţi

Jaime Penedo e cel mai bun din Liga 1 când vine vorba de penalty-uri. Portarul lui Dinamo e singurul care a apărat două, iar în alte două situaţii a ghicit colţul. Alţi patru portari şi-au salvat echipa la loviturile de pedeapsă: Niţă (FCSB), Fejer (Sepsi), Greab (Gaz Metan) şi Drăghia (Juventus). Drăghia este singurul ghinionist care a apărat un penalty doar pentru ca executantul să reia imediat în poartă mingea respinsă. S-a întâmplat în etapa 19, în meciul cu Concordia.

Pe lângă cele 6 apăratate de portari a mai fost doar o ratare. Gustavo e singurul executant care nu a nimerit spaţiul porţii, împotriva celor de la Juventus. Reiese că din 38 penalty-uri, 31 au fost transformate şi 37 au fost pe poartă!

Dinamo – Voluntari, luni de la ora 20:00 în Liga 1 Betano. Vezi toate cotele disponibile!

Imposibil de marcat în finalul meciului

Dacă procentajul penalty-urilor transformate e unul bun (81,5%) per total, în ultimele 5 minute ale meciului e dezastruos. Trei penalty-uri au fost acordate după minutul 85, toate fiind ratate! Au ratat Gnohere (FCSB – Gaz Metan, min. 89), Bud (Juventus – Chiajna, 90+1) şi Călinţaru (Juventus – FCSB, 90+6).

Atacanţii au şanse mult mai mari să obţină o lovitură de la 11 metri în repriza a doua. 23 din cele 38 au venit dupa pauză. Cele mai multe au fost între minutele 46 şi 60, 9, mai multe decât în prima jumătate de oră! În intervalul 1-15 s-au dictat doar 3 penalty-uri, iar în intervalul 16-30 doar 4.

Au fost 5 meciuri cu câte două lovituri de pedeapsă: Voluntari – Dinamo (et. 8), CFR – Craiova (9), Botoşani – Iaşi (11), Sepsi – FCSB (13) şi Chiajna – Astra (18). Meciul dintre Sepsi şi FCSB e singurul în care s-au dat două pentru aceeaşi echipă, iar oaspeţii le-au transformat pe ambele.

FC Botoşani – FCSB, duminică de la ora 20:00 în Liga 1 Betano. Cotă de peste 1.90 pentru victoria oaspeţilor!

Expertul Florin Tănase şi sperietoarea Colţescu

Doar patru echipe din Liga 1 Betano au obţinut mai multe penalty-uri decât Florin Tănase. Atacantul FCSB-ului e lider detaşat la penalty-uri ”scoase”, cu 4. Valentin Costache, Andrei Burlacu, Petre Ivanovici şi Ciprian Deac sunt ceilalţi fotbalişti care au câştigat mai mult de un penalty, toţi cu 2. În ceea ce priveşte apărătorii, cele mai multe au fost comise de Florin Bejan (Astra) şi Tiago Almeida (Iaşi). Fiecare a făcut două, unul pentru henţ şi unul pentru fault. De 31 ori s-a dat penalty pentru fault, iar de 7 ori pentru henţ.

Sebastian Colţescu e liderul arbitrilor, acordând 6 lovituri de la 11 metri în 13 meciuri. Adrian Comănescu a arătat punctul cu var 4 în 5 partide conduse la centru, ceea ce înseamnă un penalty la 112,5 minute. Alexandru Tudor a arbitrat cele mai multe meciuri fără să dicteze penalty: 7.

Pariază pe Liga 1! Urmăreşte toate meciurile din campionat cu streaming live pe Betano.com!

După 20 de etape, media este de un 11 metri arătat la 3,7 meciuri. Mult mai puţine decât în ultimele două sezoane, când media a fost de un penalty la 2,5 (2016-17) sau 2,7 (2015-16) partide. Procentajul de lovituri transformate e mai bun acum, crescând de la 79% la 82%.