Halep revine pe teren după 170 de zile: Cum arată posibilul ei traseu la Praga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bună jucătoare de tenis a României revine pe teren în turneul de la Praga. Cu un tablou împănat cu multe românce, Halep debutează, cel mai probabi miercuri, împotriva slovenei Polona Hercog (45 WTA).

După competiţia de la Palermo, prima întrecere oficială de tenis după aproape cinci luni de pauză, tenisul continuă, săptămâna aceasta. cu două turnee de categorie WTA International: Praga şi Lexington. 

Pe zgura din capitala Cehiei, Simona Halep (2 WTA), considerată principala favorită la câştigarea trofeului, va fi testată serios încă din runda inaugurală, sorţii scoţându-i în cale o adversară destul de incomodă, Polona Hercog. Va fi a patra întâlnire dintre cele două, precedentele trei meciuri având nevoie pentru departajare de set decisiv, iar bilanţul e unul pozitiv pentru Simona, 2-1. 

Cum ar putea arăta drumul spre trofeu?

Daca ajunge în turul următor, constănţeanca de 28 de ani va juca fie cu Patricia Ţig (85 WTA), fie cu Barbora Krejcikova (115 WTA), pentru ca sferturile de finală să-i scoată în cale, în caz de calificare, cel mai probabil, pe Pavlyuchenkova (30 WTA) sau pe Sevastova (43 WTA). Dacă se respectă capii de serie, Simona va juca în semifinale cu Yastremska (25 WTA) sau Strycova (31 WTA), ipoteticele adversare din finală urmând să se aleagă dintre Martic (15 WTA), Mertens (23 WTA) sau Kudermetova (40 WTA). 

Fostul antrenor al Simonei, Daniel Dobre, e încrezător în ceea ce priveşte o revenire în forţă a numărului 2 WTA, în ciuda pauzei îndelungate. „Are toate atuurile ca să joace bine la Praga, dar va trebui sa fie atentă la variaţiile jocului adversarei. Va juca şi la dublu pentru a avea mai multe meciuri în picioare, e o pregătire oficială. Va face pereche cu Barbora Strycova, sunt prietene, va fi spectaculos“, a declarat Dobre pentru Digi Sport, postul care transmite turneul de la Praga în România.

„Simo“, încântată

La plecarea spre capitala Cehiei, şi Simona a avut un discurs optimist. „Sunt puţin stresată, dar cred că o să fie bine. Am stat acasă, m-am odihnit, aveam mare nevoie de o pauză totală, pentru că au fost ani de zile în care am jucat săptămână de săptămână. Mi-am dorit foarte mult să înceapă turneele. Sunt puţin stresată, dar cred că o să fie bine“, a declarat fostul lider mondial.

Alături de Simona Halep, la turneul de la Praga participă şi alte şapte românce. Irina Begu (81 WTA), Patricia Ţig (85 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA) sunt acceptate direct pe tablou, în timp ce Ioana Paar (203 WTA), Gabriela Ruse (176 WTA), Irina Bara (159 WTA) şi Jaqueline Cristian (162 WTA) au jucat deja în calificări. 

Dintre cele patru, Bara şi Cristian au cedat în turul I, Paar a fost eliminată în turul II, în timp ce Gabriela Ruse a învins în primele două partide (6-4, 6-3 cu De Vroome, 184 WTA şi 6-7, 6-4, 7-6 cu Sasnovich, 119 WTA), iar astăzi va juca meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal cu Korpatsch (111 WTA).

Meciurile româncelor din primul tur

*Halep (Cap de serie 1) - Hercog

*Yastremska (4) - Begu

*Ţig - Krejcikova

*Bogdan - sportivă venită din calificări

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite