Halep, faţă în faţă cu revelaţia turneului de la Madrid: Cine e Viktoria Kuzmova şi ce „victime“ celebre a făcut în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (3 WTA) e în turul III, la Madrid, acolo unde, după calculele hârtiei, ar fi trebuit să joace fie cu Julia Goerges (17 WTA), fie cu Suarez Navarro (27 WTA). În schimb, va da de o puştoaică de 20 de ani cu care nu s-a mai întâlnit până acum.

Simona Halep nu prea trebuie să-şi facă griji în privinţa adversarelor ei, dacă va continua să joace la fel de bine pe zgură. Pe această suprafaţă, constănţeanca are patru victorii în cele patru meciuri disputate în 2019. În aceste dueluri, Simona a cedat un singur set!

Fostul lider mondial intră acum pe un teritoriu necunoscut, urmând să joace în turul III de la Madrid cu Viktoria Kuzmova, o sportivă din Slovacia în vârsta de 20 de ani. Numele acesteia nu ne spune nimic, fiindcă nici n-a realizat mare lucru în circuitul WTA. Ceea ce e de înţeles, având în vedere că e foarte tânără.

Kuzmova e însă pe un trend ascendent, după cum se vede şi din clasamentul pe care l-a avut la fiecare sfârşit de an:

*2017: Locul 138 WTA

*2018: Locul 50 WTA

*2019 (în acest moment): Locul 46

În actuala stagiune, Kuzmova a înregistrat 15 victorii şi 10 înfrângeri. Cel mai bun parcurs l-a avut în chiar primul turneu din acest an, la Auckland, acolo unde a atins semifinalele.

Cea mai importantă victorie pentru Kuzmova a venit într-un meci jucat în februarie, la Dubai. Atunci, sportiva din Slovacia a învins-o pe Kiki Bertens (7 WTA), scor 6-2, 4-6, 7-6. Drumul ei în Emirate s-a oprit în sferturi, după un eşec cu Kvitova.

După Dubai, Kuzmova a avut o perioadă slabă, cu doar patru victorii în nouă meciuri. Şi-a revenit însă, la Madrid, acolo unde a provocat două surprize până acum, trecând de jucătoare mai bine clasate:

*Turul I: 7-5, 6-4 cu Goerges (17 WTA)

*Turul II: 6-4, 7-6 cu Suarez Navarro (27 WTA)

Cine câştigă duelul Halep – Kuzmova (se va programa, cel mai probabil, pentru ziua de joi) joacă, în sferturi, cu învingătoarea meciului Barty (9 WTA) – Putintseva (43 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite