Halep e de neoprit pe zgură: Simona a doborât-o pe Konta şi e în turul III la Madrid. Ştim cu cine va juca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO EPA

Simona Halep (3 WTA) „dansează“ pe suprafaţa ei preferată, acolo unde tocmai a ajuns la patru victorii în patru meciuri din acest sezon.

Simona Halep a intrat, marţi, pe teren, ştiind că urmează să aibă un meci incomparabil cu cel pe care l-a disputat, în turul I, cu Margarita Gasparyan (64 WTA), când s-a impus, fără probleme, cu 6-0, 6-4.

Johanna Konta ocupă, momentan, locul 41 în lume, însă e clar că e o jucătoare de alt calibru, cu două semifinale de Grand Slam în CV. În plus, britanica venea după şapte victorii obţinute în ultimele opt partide şi o conducea pe Simona la meciurile directe: 3-2. Totuşi, în singurul duel de până acum de pe zgură, Halep se „distrase“ cu Johanna, cedând doar patru game-uri: 6-1, 6-3. La Madrid însă, n-a fost nicio distracţie, ci o confruntare pe muchie de cuţit, cel puţin în primul set!

Konta a lovit prima, realizând break-ul pe care apoi l-a consolidat şi s-a dus la 3-1. Halep a egalat însă în al 8-lea game: 4-4. Imediat, Simona a trecut pentru prima dată în frunte, făcându-şi serviciul pentru 5-4. Iar pe serviciul adversarei, românca a irosit primele două mingi de set, aşa că, în loc de 6-4 pentru Halep, scorul a devenit, iarăşi, egal: 5-5.

Şansa ratată a închiderii setului a afectat-o puţin pe Simona. Johanna a avut trei mingi de break în game-ul următor, dar Halep a rezistat şi a făcut 6-5. Imediat, în al 12-lea game, dramatismul a atins cota maximă! Konta s-a dus la 40-0, a avut trei mingi de tiebreak, dar Halep a luat patru puncte la rând şi nu doar că a egalat, dar a mai avut o minge de set! Din păcate, a irosit-o şi pe aceasta, aşa că nebunia a continuat.

Konta, la rândul ei, a irosit alte două mingi de 6-6, Halep a mai ratat o minge de set, dar, în final, a valorificat-o pe a 5-a pentru a se impune cu 7-5.

A fost momentul care a adus prăbuşirea lui Konta! Halep a pornit ca din tun în setul secund, s-a dus la 4-0 şi a obţinut calificarea cu 6-1.

Pentru constănţeanca de 27 de ani urmează un duel în turul III cu Viktoria Kuzmova (46 WTA), o sportivă din Slovacia, în vârsta de 20 de ani, cu care Simona nu s-a mai întâlnit până acum.

Kuzmova are 15 victorii şi 10 înfrângeri în acest sezon şi la Madrid a provocat două surprize, trecând, pe rând, de adversare mai bine clasate:

*Turul I: 7-5, 6-4 cu Goerges (17 WTA)

*Turul II: 6-4, 7-6 cu Suarez Navarro (27 WTA)

Cine câştigă duelul Halep – Kuzmova joacă, în sferturi, cu învingătoarea meciului Barty (9 WTA) – Putintseva (43 WTA).

CITEŞTE ŞI:

Năstase savurează înfrângerea lui Konta: „Mă bucur că Halep a făcut-o să plângă!“. Ce a păţit „Nasty“ din cauza Johannei

Halep e înfiorător de bună pe zgură: Prima declaraţie dată după victoria cu Konta arată forţa ei pe această suprafaţă

VIDEO Halep, cele mai spectaculoase momente ale unui meci superb: Simona le-a mulţumit românilor la final

Halep, faţă în faţă cu revelaţia turneului de la Madrid: Cine e Viktoria Kuzmova şi ce „victime“ celebre a făcut în 2019

Halep, susţinută puternic de Nadia la Madrid: Fosta mare gimnastă a explicat de ce s-a dus să o vadă pe Simona

Halep, victorie scurtă, Osaka, calificare chinuită: Liderul WTA a transpirat serios cu o adversară de mâna a doua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite