Cel mai puternic turneu de tenis post-coronavirus! Se va juca începând cu 26 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cehia

Tenisul este obligat să se organizeze la nivel local în această perioadă, în care există restricţii ferme legate de călătorii din cauza noului coronavirus. În aceste condiţii deloc ideale, Cehia profită din plin de valoarea ridicată a grupului fruntaş de jucătoare şi propune un turneu-test la feminin foarte puternic, care poate să indice într-o bună măsură cum ar putea arăta meciurile post-coronavirus, din punct de vedere al nivelului de joc.

Agenţia de presă France Press anunţă că între 26 şi 28 mai, la Praga, va avea loc o competiţie la care şi-au anunţat deja participarea trei sportive din Top 32, care, în acest moment, s-ar regăsi pe lista capilor de serie la turneele de Mare Şlem, lor urmând să li se alăture, foarte probabil, şi o jucătoare din Top 5. În fond, o astfel de distribuţie ar fi una de vis pentru orice turneu WTA de nivel International - aşa cum era defunctul turneu de la Bucureşti (anulat pentru 2020, dar incert şi pentru 2021, din cauza problemelor de ordin administrativ).

Concret, la Praga şi-au confirmat prezenţa: Petra Kvitova, dublă câştigătoare a Wimbledonului şi în prezent locul 12 WTA, Karolina Muchova - a 26-a în clasamentul probei de simplu şi Barbora Strycova - pe locul 31 mondial.

Acesta este primul eveniment pe care CTS (n.r. - federaţia de tenis din Cehia) l-a pregătit pentru sportivi în perioada asta în care ei nu pot călători din cauza pandemiei“, a declarat un purtător de cuvânt al turneului. Iar organizatorii speră ca şi surorile Pliskova să participe, ceea ce ar da şi mai multă greutate tabloului, având în vedere faptul că în acest moment Karolina ocupă locul 3 WTA, iar Kristyna - locul 69 WTA.

Turneul se anunţă extrem de interesant pentru toţi pasionaţii tenisului feminin şi asta pentru că Cehia este o veritabilă forţă în WTA, cu cinci sportive clasate între primele 32 la simplu şi 8 jucătoare în Top 70. Practic, în aceste circumstanţe excepţionale, Cehia este una dintre ţările care poate oferi tenis competitiv la nivel intern, lucru evident după ce a câştigat şase dintre ultimele nouă ediţii ale competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin - Fed Cup, având jucătoare de top atât la simplu, cât şi la dublu (trei sportive în Top 10 în această a doua probă). O forţă similară în WTA mai regăsim doar în dreptul Statelor Unite (o ţară gigant însă pe lângă Cehia, cu 5 jucătoare în Top 32), Rusia fiind a treia naţiune, cu trei jucătoare în Top 32.

Sunt nerăbdătoare să joc un turneu după mult timp. Sunt curioasă în ce formă vom fi fără să fi jucat turnee. Petra Kvitova, 12 WTA, jucătoare cu 15 meciuri oficiale în 2020 (12 victorii / 3 înfrângeri)

În aceeaşi perioadă, Praga va găzdui şi o întrecere masculină, însă impactul este incomparabil cu cel de la femininn, având în vedere faptul că după retragerile lui Tomas Berdych şi Radek Stepanek, tenisul masculin din Cehia a pierdut contactul cu elita (aici, cap de afiş va fi Jiri Vesely - locul 65 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite