Caută gloria părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin (stânga) şi Andrei Prepeliţă (dreapta) au împreună peste 300 de meciuri în Liga I
Constantin (stânga) şi Andrei Prepeliţă (dreapta) au împreună peste 300 de meciuri în Liga I

15 fotbalişti din Liga I sunt copiii unor foşti jucători care au făcut, la rândul lor, carieră în primul eşalon.

Aşchia nu sare departe de trunchi. Străvechiul proverb românesc li se potriveşte ca o mănuşă celor 15 jucători prim-divizionari ai căror taţi au avut şi ei, la rândul lor, o frumoasă carieră fotbalistică.

Cel mai sonor nume dintre foştii jucători ai căror copii le calcă pe urme este, fără îndoială, fostul mare internaţional Silviu Lung, tatăl actualului portar al Astrei Ploieşti, Silviu Lung jr. „Tata a fost un mare portar, dar lumea trebuie să mă ia pe mine ca pe un alt jucător. Nu trebuie să fim comparaţi, fiecare are stilul său, am evoluat în alţi ani, într-un fotbal diferit", a explicat Silviu Lung jr. Portarul de 22 de ani a debutat în 2011 şi în echipa naţională, într-un meci cu Albania. Celălalt băiat al lui Silviu Lung, Tiberiu, a evoluat şi el ca portar în prima divizie. El a adunat 70 de partide în Liga I, la Universitatea Craiova, Steaua şi Pandurii Târgu-Jiu.

Tatăl lui Pena a fost dorit de Barça

Fundaşul Ceahlăului, Lucian Cazan (22 de ani), este fiul lui Paul Cazan, cel care ocupă locul 6 în ierarhia all-time a prezenţelor în prima divizie. Paul Cazan a îmbrăcat de 465 de ori tricoul Sportului între 1972 şi 1988. Cunoscut este şi tatăl lui Vlad Munteanu (30 de ani), Ionel „Gogu" Munteanu. În 1973, el a fost implicat într-un mare scandal. „Gogu" a sărit la gâtul unui arbitru, într-un meci SC Bacău - Dinamo, fiind apoi suspendat pe viaţă de FRF. „Am scăpat datorită unui prim-secretar, care s-a băgat pentru a-mi fi redusă suspendarea, cu condiţia să vreau să joc la FCM Reşiţa. Mai întâi mi-au dat doi ani, dar am revenit pe gazon după un an", a povestit tatăl lui Vlad Munteanu.

Un fotbalist destul de important a fost şi Gheorghe Pena, părintele „oţelarului" Marius Pena (26 de ani). Acesta a jucat la Dinamo şi la Steaua, iar în 1988 a fost remarcat de celebrul Johan Cruyff. „După un turneu pe care l-am făcut în Spania, Cruyff a vrut să mă ia la FC Barcelona. A renunţat însă când a aflat că românii nu se pot transfera în străinătate", a dezvăluit Pena senior. Cei doi Pena ar fi putut fi chiar colegi de echipă. În 2002, când Marius juca la FC Naţional, Gheorghe Pena avea 39 de ani şi era fotbalist activ la Juventus Bucureşti.

Constantin Prepeliţă, tatăl lui Andrei Prepeliţă (26 de ani), a făcut carieră în tricoul echipei de casă a familiei Ceauşescu, FC Olt Scorniceşti. În anii '80, tripleta Prepeliţă-Şoarece-Căţoi era celebră în rândul microbiştilor.

Alex Grigoraş: „Familia e doar acasă"

Un caz interesant este şi cel al familiei Grigoraş. Tatăl, Petre, este antrenorul lui Alexandru (22 de ani) la Pandurii Târgu-Jiu. „Familia e în afara terenului, în teren e totul strict profesional şi nu are nicio legătură una cu alta!  În teren, nu consider că antrenorul este tatăl meu. Nu e deloc greu de lucrat cu Petre Grigoraş", a povestit Alex.



"Tata a fost principalul factor pentru care mi‑am dorit aşa de mult să fac fotbal. Sper să reuşesc să-l depăşesc."
Andrei Antohi
atacant Voinţa Sibiu

Tatăl lui Cigan a fost arestat în 2009!

Atacantul Voinţei Sibiu, Cristi Cigan (24 de ani), e băiatul lui Sorin Cigan, fost fotbalist în anii '80. Acum doi ani, actualul antrenor de la Bihorul Beiuş a petrecut câteva zile în arest, fiind reţinut de procurorii DNA, care l-au suspectat de faptul că a primit o anumită sumă de bani pentru a le facilita celor de la ACU Arad o victorie într-un meci cu FC Bihor Oradea.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite