Buffon, inegalabil: Ştirea care face înconjurul lumii după triumful său în Cupa Italiei, la 43 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buffon

Juventus s-a impus, miercuri seară, în competiţia KO, trecând de Atalanta pe „Mapei Stadium – Città del Tricolore“ din Reggio Emilia. Dincolo de victoria torinezilor, scor 2-1, un amănunt statistic fantastic a ieşit în evidenţă, după partida la care au asistat 4.300 de spectatori.

Gianluigi Buffon se pregăteşte să plece de la Juventus, după cum „Adevărul“ a scris aici. Deocamdată, legendarul portar nu s-a hotărât dacă îşi va continua cariera la altă formaţie, însă cert e că CV-ul său arată fabulos, cu 21 de trofee cucerite doar cu Juventus. La care se adaugă alte cinci, luate pe când era la Parma, formaţie care l-a lansat în fotbalul mare, şi la PSG.

Miercuri seară, Buffon a fost titular şi integralist în finala Cupei Italiei, meci pe care Juventus l-a câştigat cu 2-1. Golul victoriei a fost înscris de Federico Chiesa (23 de ani), în minutul 73. Vorbim despre fiul fostului mare fotbalist, Enrico Chiesa, ajuns acum la 50 de ani, alături de care Buffon a luat Cupa Italiei, în 1999, pe când juca la Parma!

În finala din 1999, disputată în dublă manşă, Parma a cucerit trofeul datorită golurilor înscrise în deplasare, după 1-1 şi 2-2 cu Fiorentina. În ambele partide, Buffon şi Enrico Chiesa au fost integralişti!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite