Begu, decizie drastică: Irina şi-a dat afară antrenorii din ultimii cinci ani. Explicaţia unui gest dipserat a venit pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu ajunsese până pe locul 22 în lume în august 2016. Acum însă, cariera ei a luat-o la vale, iar bilanţul ei din mai până acum e unul înfiorător.

Irina Begu era, cândva, a doua cea mai bună jucătoare din România, după Simona Halep. Din păcate, după trei sezoane bune în 2015, 2016 şi 2017, cu câte un titlu WTA câştigat la Korea Open (2015), Brasil Tennis Cup (2016) şi Bucharest Open (2017), acest sezon a devenit unul catastrofal pentru sportiva de 28 de ani.

Până în acest moment, Irina a înregistrat 20 de victorii şi 21 de înfrângeri! Iar de la 31 mai încolo, Begu a disputat nouă partide dintre care opt pierdute! Singurul succes a venit în turul I de la US Open, 6-3, 6-3, cu Brady (63 WTA).

Drept urmare, Begu a căzut în clasamentul WTA, fiind pe 59 înainte de US Open 2018. Victoria de acolo a mai ajutat-o puţin şi, în următoarea ierarhie, românca va urca şase locuri până pe 53. Chiar şi aşa însă, Begu a ajuns la concluzia că e momentul unei schimbări radicale! Drept urmare, s-a despărţit de antrenorii ei din ultimii cinci ani, Adrian Cruciat şi Artemon Apostu Efremov. 

Anunţul a fost făcut de Begu pe pagina ei de Facebook.

„Nu mi-a fost uşor să iau această decizie, însă după cinci ani de colaborare am decis să închei un capitol din viaţa mea. Au fost cinci ani extraordinari, cu multe reuşite şi cu atingerea obiectivelor propuse. Vreau să le mulţumesc băieţilor Artemon Apostu Efremov şi Adrian Cruciat pentru devotamentul lor, prietenia şi profesionalismul de care au dat dovadă. Voi păstra întotdeauna o relaţie specială cu ei şi le doresc din suflet mult succes în noile colaborări“, a scris Begu.

7 finale WTA a jucat Irina Begu. Patru au fost câştigate (Taşkent Open, Korea Open, Brasil Tennis Cup şi Bucharest Open), iar trei au fost pierdute (Andalucia, Budapesta şi Kremlin Cup).    43 e locul pe care s-a aflat Irina Begu la finalul anului 2017.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite