Bătaie de joc în tenis: Ce sumă a primit o franţuzoaică eliminată în turul I al unui turneu ITF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cakarevic

Pandemia de coronavirus a avut un efect devastator asupra sportului. Iar rezultatele se văd, în acest sezon, în care premiile puse în joc s-au micşorat considerabil, inclusiv la cele mai importante turnee de tenis.

Că să înţelegem ce înseamnă criza financiară din tenis, e suficient să vedem cum a fost afectat fondul de premiere, la Miami Open şi la Madrid Mutua Open, două competiţii în care a participat şi Simona Halep, în 2021.

În America, micşorarea sumelor a fost de 80%, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar la turneul patronat de Ion Ţiriac, diferenţele între premiile din acest an şi cele din 2019 - în 2020 nu s-a organizat Madrid Mutua Open - sunt uriaşe, după cum „Adevărul“ a arătat aici.

Iar dacă sumele „au intrat la apă“, în circuitul WTA, la turneele mici, cele organizate de ITF, e dezastru! Potrivit „Fanatik“, săptămâna trecută, franţuzoaica Sara Cakarevic (24 de ani, 410 WTA) a ajuns să primească...2 euro şi 25 de eurocenţi după eliminarea din turul I, la turneul ITF W25, găzduit de Praga (Cehia).

Organizatorii au pus la bătaie o sumă totală de 25.000 de euro. Din care fiecare sportivă eliminată în prima rundă urma să primească 45 de euro. Doar că, tot din această sumă au fost reţinute şi taxa de intrare în turneu, dar şi impozitele aferente, în cazul lui Cakarevici. Drept urmare, franţuzoaica a încasat 2 euro şi 25 de eurocenţi.

Această situaţie a îndemnat-o pe Sara Cakarevic să aibă o postare ironică pe Twitter: „Mulţumesc Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru cafeaua oferită gratuit“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite