Ţiriac, atent la fiecare eurocent: Cum a tăiat drastic premiile, la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

Ca orice om de afacere, Ion Ţiriac (82 de ani) e foarte atent la cifre! Iar pandemia de coronavirus l-a obligat să ia nişte măsuri dure.

Anul trecut, a anulat Madrid Mutua Open, din cauza contextului epidemiologic. Iar anul acesta, când competiţia a revenit în calendarele ATP şi WTA, premiile nici nu se compară cu ediţiile anterioare. 

Dacă în 2019, când Djokovici a luat trofeul la băieţi, iar Bertens a triumfat la fete, cei doi au încasat câte 1.202.520 de euro, în acest an, cecul rezervat campionilor „a intrat la apă“. Cine va triumfa la Madrid Mutua Open (29 aprilie - 9 mai, la fete şi 2-9 mai, la băieţi) va primi un cec în valoare de 315.160 de euro.

Această reducere drastică se reflectă şi în fondul total de premii. Iată diferenţele:

*2019: 6.536.160 de euro la băieţi şi 5.817.770 de euro la fete

*2021: 3.226.325 de euro la băieţi şi 2.549.105 la fete

Organizatorii au micşorat sumele acordate jucătorilor pentru că, de pildă, au scăzut drastic încasările din vânzarea biletelor. „Gradul de ocupare al locurilor disponibile va fi de 40 la sută. Ceea ce înseamnă că, zilnic, cel mult 4.800 de oameni vor putea intra complexul Caja Magica“, a declarat Gerard Tsobanian, preşedintele Madrid Mutua Open. În plus, zona comercială din cadrul complexului, care genera venituri importante pentru organizatori, a fost micşorată în acest an, tot din cauza pandemiei.

Chiar şi programarea partidelor va fi afectată de contextul epidemiologic. Având în vedere că lockdown-ul de noapte intră în vigoare la Madrid, de la ora 23, organizatorii turneului sunt nevoiţi să înceapă foarte devreme partidele din fiecare zi, astfel încât spectatorii să aibă timp să vadă meciurile şi să ajungă acasă, înainte de ora 23.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite