Au şi tinerii Olimpiada lor! Câţi români vor concura la JO de Tineret şi ce spune şeful COSR despre şansele lor la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Alin Petrache, preşedintele COSR, consideră că delegaţia României care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing poate să obţină numeroase medalii şi aşteaptă ca tinerii sportivi români să reprezinte cu cinste ţara noastră.

În perioada 16-28 august, la Nanjing, vor avea loc Jocurile Olimpice pentru Tineret, competiţie organizată sub egida CIO la care vor participa tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. România va fi reprezentată în China 41 de sportivi, aceasta fiind cea de-a doua ediţie de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT). 

Componenţii Echipei Olimpice a României (23 de fete şi 18 baieti) vor intra în competiţie la 14 sporturi olimpice, între care: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă şi tenis de câmp.

Preşedintele COSR, Alin Petrache, este încrezător în şansele celor 41 de tineri sportivi români, remarcând câteva nume care vor urca aproape sigur pe podium. "Cu toţii merg la Nanjing plini de încredere, iar o privire obiectivă poate detaşa câteva nume care au posibilităţi sporite de a se întoarce învingătoare – Laura Jurcă (gimnastică artistică), Ioana Loredana Roşca (tenis), Adriana Duţă (kaiac-canoe), Adina Diaconu (tenis de masă), Gabriel Bitan (săritura în lungime), Maria Ifteni (3000 m), Rareş Toader (aruncarea greutăţii), Mustafa Arsen (box), Robert Glinţă (nataţie), Georgiana Dudoglu (haltere), echipajele feminine si masculine de la canotaj”, a declarat preşedintele COSR, conform site-ului cosr.ro.

Alin Petrache a mai precizat: „Sunt  încântat de apropierea Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Nanjing, din aceasta vară. Este practic primul eveniment major pe care îl trăiesc din postura de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi mă bucură nespus că este o competiţie destinată tinerilor. De ei depinde viitorul nostru sportiv şi nu numai, însă de noi depinde ca cei 41 de reprezentanţi ai României să fie bine pregătiţi, să beneficieze de tot suportul de care au nevoie, să se poată concentra la obţinerea unor rezultate cât mai bune. Tinerii aceştia merită toată admiraţia noastră, şi-au dovedit valoarea, ambiţia, puterea de muncă în repetate rânduri, cucerind titlurile care i-au calificat pentru această întâlnire de la Nanjing. Ceea ce vreau să ştie nu doar ei, cei care se vor strădui să căştige pentru România, ci şi toţi cei rămaşi acasă care-i urmăresc cu emoţie, dar mai ales cu încredere, este faptul că în ochii noştri ei sunt câştigători deja. Că le vom fi alături indiferent de rezultat, că vom aprecia în primul rând nu medaliile obţinute, ci lupta lor, purtată în numele nostru.”

Românii au obţinut dreptul de a participa la JOT Nanjing graţie performanţelor foarte bune obţinute la Campionatele Europene şi Mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite