Andreescu continuă marşul triumfal în WTA. Jucătoarea din Canada, victorie cu „scântei“ în turul secund la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de origina româna care reprezintă Canada a nevoie de două seturi muncite pentru a trece de belgianca Elise Mertens (17 WTA)

Primul set a fost presărat cu foarte multe break-uri, doar în patru din cele nouă game-uri disputate jucătoarele reuşind să îşi fructifice avantajul propriului serviciu. Bianca a servit mai curat pe finalul setului şi a reuşit să şi-l treacă în cont după doar 36 de minute,  6-3

Mertens a pornit ca din tun în setul doi, a avut 3-0 şi 4-1, dar Bianca nu a renunţat la luptă şi a reuşit să egaleze la 4. Mai mult, la 4-5, pe propriul serviciu, Bianca a fost nevoită să salveze şi o minge de set. După câte un break de fiecare parte s-a ajuns la tiebreak, care a a fost la fel de palpitant. Mertens a avut 3-1, Andreescu a întors rezultatul şi a fructificat prima minge de meci, 7-5, după un set gigantic care a durat 1 oră şi 20 de minute.

În urma acestui succes, jucătoarea din Canada a ajuns la 15 victorii consecutive în circuitul feminin de tenis WTA.

Calificarea în optimi îi va aduce Biancăi 120 de puncte in clasamentul WTA. Sportiva are acum 4955 de puncte în ierarhia virtuală, cu doar 7 mai puţin decât Simona Halep.

În optimi, Andreescu va juca cu Jennifer Brady, jucătoare care a eliminat-o în turul secund, scor 6-2, 4-6, 4-6, pe favorita 11 a turneului,Madison Keys.

Andreescu şi Mertens (17 WTA) s-au întâlnit şi în sferturile de la US Open, atunci când Bianca a avut nevoie de set decisiv pentru a se impune, 3-6, 6-2, 6-3.


8,2 milioane de dolari sunt premiile totale ale China Open 2019.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite