Zeci de restaurante şi fast-food-uri cunoscute din Capitală, găsite cu nereguli de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Zeci de restaurante şi fast-food-uri cunoscute din Capitală, găsite cu nereguli de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor

Inspectorii ANPC au descoperit nereguli la mai multe restaurante de tip fast-food din Capitală

Aproape 30 de restaurante şi fast-food-uri din Capitală au fost sancţionate de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru că foloseau ingredinte expirate sau ţinute în condiţii improprii. Inspectorii au făcut un control pe 25 mai, fiind verificaţi zeci de operatori economici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 28 de restaurante şi fast-food-uri la care au fost g[site nereguli sunt:
 
  • Cofetărie Franţuzească
  • Restaurant Beirut
  • Restaurant Zaitone
  • Restaurant Divan
  • Restaurant Picolo Mondo
  • Restaurant Vaca MUUU
  • Restaurant Yoshi
  • Restaurant Arăbesc Şiş Kebab
  • mezze.ro- mâncare libaneză cu livrare la domiciliu
  • Restaurant Dineş
  • Four Season
  • La Oriental
  • Tarboush restaurant
  • Sultan
  • Restaurant Marele Zid
  • Restaurant Templul Soarelui
  • Memos
  • Karamna
  • El Bacha
  • L’Incontro
  • Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc
  • Tripoli- restaurant cu specific libanez
  • Restaurant No Name
  • Restaurant Coin Vert
  • Zen Sushi
  • Restaurant CHONG Quing
  • Restaurant Indian
  • Bozan Usta - Fast Food cu specific turcesc
  • Dristor Doner Fast Food
  • Restaurant Chineese Garden.
 
Principalele abateri constantate:
 
  • utilizarea de materiii prime şi semipreparate cu dată limita depăşită; 
  • aprovizionarea de materii prime fără documente de provenienţă; 
  • utilizarea de semipreparate supuse operaţiunii de congelare, fără a avea autorizaţie în acest sens şi fără a avea posibilitatea de a stabili dată durabilităţii minimale; 
  • spaţii frigorifice care aveau un grad avansat de uzură, neigienizate, cu lipsa termometrelor şi fără a fi completate graficele de temperatura; 
  • semipreparate şi semifabricate în unitatea proprie, porţionate, congelate în unitate fără a avea autorizaţie şi care prezentau evidente modificări organoleptice (arsuri de congelare) şi care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienţă; 
  • lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se făcea în recipient neacoperiţi; 
  • lipsa informării cu privire la ingredientele alergene şi lipsa indicării gramajului la unele produse; 
  • depozitarea în aceeaşi camera frigorifică de produse diverse, preambalate sau în caserole cu capac (preparate din carne, brânzeturi ); 
  • materii prime aprovizionate în stare refrigerate şi semipreparate congelate în cadrul unităţii, fără că unitatea să fie autorizată în acest sens; 
  • nerespectarea vecinătăţii în camera frigorifică; 
  • depozitarea ouălor la temperatura mediului ambiant; 
  • graficul de temeperatura nu era completatat la zi; 
  • lipsa traducerilor în limba română a meniului şi a afişului privind meniul zilnic.
 
În total, inspectorii au dat 28 de amenzi în valoare de 147.000 de lei şi două avertismente, fiind dispuse şi măsuri de oprirea temporară a prestării serviciilor pentru trei dintre operatorii economici controlaţi, până la remedierea deficienţelor.
 
„Au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman 185,5 de kilograme de carne şi produse din carne în valoare de 8.306 de lei şi 63 de bucăţi de lipii în valoare de 122 de lei”, potrivit NPC.
 
Inspectorii mai precizează că au mai fost oprite temporar de la comercializare 38 de kilograme de carne şi produse din carne în valoare de 1.145 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: