Raed Arafat: Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Risc zero nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, consideră că, în toamnă, este perfect posibilă o revenire a coronavirussului, odată cu redeschiderea şcolilor şi reluarea activităţii după vacanţă. Acesta a mai spus că nu poate fi de acord cu redeschiderea restaurantelor.

„Pandemia nu a trecut şi s-ar putea chiar să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău din această pandemie. Adică poate lucrurile să devină şi mai rele. La iarnă să fie mai rău. Acum vedem o scădere, dar e posibil ca în timpul toamnei, când revin oamenii la serviciu, şcoli, vor duce la o creştere.”, a declarat dr. Arafat pentru B1TV.

„Ne aşteptăm ca cel puţin în toamnă şi iarnă să avem un efect mai mare decât până acum, de asta ne concentrăm pe creşterea capacităţii secţiilor ATI, pe partea COVID. Am crescut numărul locurilor, am reuşit şi cu sprijinul dotărilor care au intrat în stocurile strategice la Bucureşti, Mureş, Cluj, la Braşov urmează să crească numărul paturilor ATI, la Timişoara, Ploieşti, la Argeş au ajuns unităţilor mobile.”, a maaai spus acesta. 

Cât priveşte redeschiderea restaurantelor, Arafat este de părere că trebuie să rămână închise. 

„Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte şi în ce condiţii se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele. Nu poate fi o recomandare. Dacă se doreşte deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condiţiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există. Apoi e iar la latitudinea populaţiei, că una e să le deschizi şi alta e dacă populaţia va merge acolo şi în ce condiţii va merge acolo, în spaţiile închise vorbim. Încă sunt discuţii, urmează să se ia o decizie finală. Recoamndările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta cu cel mai mic risc posibil. Nu vreau să intru în subiect şi să dăm drumul la speculaţii şi, în final, să ne trezim că e aşa sau altfel.”, a conchis Raed Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite