Proiectul prin care părinţii primesc zile libere dacă sunt închise şcolile, adoptat în comisie de către deputaţi

Proiectul prin care părinţii primesc zile libere dacă sunt închise şcolile, adoptat în comisie de către deputaţi

Părinţii ar urma să poată sta acasă cu copiii lor atunci când condiţiile meteo închid şcolile, foto Arhivă

În situaţia în care unităţile şcolare sunt închise temporar din diferite motive, părinţii au dreptul la mai multe zile libere pentru supravegherea copiilor, arată un proiect de lege care a primit, astăzi, raport favorabil în Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor.

Proiectul iniţiat de 8 parlamentari ai PSD şi ALDE prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu, scrie Agerpres.ro.
 
Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
 
În timpul dezbaterilor, preşedintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon, a criticat lipsa de la şedinţă a reprezentantului Ministerului Muncii.
 
"Ministerul Muncii continuă într-o atitudine de sfidare a comisiei.(...) Ce se întâmplă? Au dat afară şi portarul. Nu puteau să trimită măcar un portar? Este inadmisibil. (...) După ce au dat afară toţi secretarii de stat, fără să lase vreunul de sămânţă, au dat şi secretarul general şi secretarul general adjunct, toţi directorii. Ce se întâmplă la Ministerul Muncii? Are cineva cap în ţara asta sau este varză? Colegii de la liberali, aşa e frumos? Măcar unul de sămânţă să-l trimiţi aici", a spus Solomon, care a suspendat şedinţa pentru câteva minute. Şedinţa a fost reluată după ce la comisie a venit secretarul de stat în Ministerul Muncii, Ioana Constantin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările