Prognoza meteo: Cât ţine vremea rea. Unde se anunţă ninsori şi în ce zone se face tot mai frig

Prognoza meteo: Cât ţine vremea rea. Unde se anunţă ninsori şi în ce zone se face tot mai frig

Vreme rece în majoritatea regiunilor şi precipitaţii FOTO pixabay.com

Un episod de vreme severă pune stăpânire pe România. Temperaturile scad accentuat în vest, centru şi nord, iar ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În sud, vremea se menţine caldă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), sâmbătă, 2 aprilie, vremea se va răci accentuat în regiunile din vest, centru şi nord, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, iar la sfârşitul nopţii pe alocuri ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. 
 
În restul ţării, valorile termice, deşi în scădere faţă de ziua precedentă, se vor situa în general peste cele normale ale datei, însă din orele amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin înnorări, averse ce pot avea şi caracter torenţial, local însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi pe alocuri mai însemnate.
 
În zona montană, ziua vor fi precipitaţii mixte, însă noaptea treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări în regiunile sudice, sud-estice, dar temporar şi pe arii restrânse şi în rest. Meteorologii spun că temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade Celsius în nord-nord-vest şi 23 de grade Celsius în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1- 9 grade Celsius.
 
În Bucureşti, conform ANM valorile termice, deşi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior, se vor menţine peste cele normale la început de aprilie, însă vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil cu înnorări temporar accentuate şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată seara şi la începutul nopţii. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, când vor fi rafale în general de 45-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade Celsius, iar cea minimă de 5-7 grade Celeius.
 

Duminică se face şi mai frig

 
Duminică, 3 aprilie, valorile termice vor continua să scadă, vremea devenind deosebit de rece în majoritatea zonelor, dar cu precădere în jumătatea de nord-vest a ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 4-14 grade Celsius, iar cele minime în marea lor majoritate între minus 5- 4 grade Celsius. În vestul, centrul şi nordul teritoriului, în special ziua, vor fi înnorări şi precipitaţii mixte, iar la munte ninsori viscolite.
 
În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe alocuri ploi, cu probabilitate mai ridicată în sud-est. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile sudice şi la munte, zone unde rafalele vor depăşi local 55-65 km/h. Vor fi condiţii de ceaţă.
 
Şi în Capitală se face tot mai rece. Conform ANM, valorile termice vor scădea accentuat şi vor caracteriza o vreme mai rece decât ar fi normal la începutul lunii aprilie. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 1-2 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari în timpul zilei când rafalele vor depăşi 55-60 km/h.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările