Cod galben de furtuni în vestul ţării începând de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor fi ploi în majoritatea regiunilor FOTO Adevărul
Vor fi ploi în majoritatea regiunilor FOTO Adevărul

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de furtuni în vestul ţării. Atenţionarea este valabilă începând de mâine de la ora 18.00. Vremea va fi capricioasă până vineri, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Concret, săptămâna începe cu instabilitate atmosferică accentuată şi va fi marcată de averse şi descărcări electrice care se vor manifesta în mai multe regiuni ale ţării.

Concret, atenţionarea meteorologică intră în vigoare pe 15 mai, ora 18.00 şi este valabilă până pe 16 mai, ora 09.00. 

„În seara zilei de marţi (15 mai) şi în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul şi nordul Munteniei şi în zona de munte a Banatului şi Crişanei va ploua torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp”, se arată în atenţionare. 

De asemenea, meteorologii au emis şi o informare, valabilă din 15 mai, ora 12.00 până pe 16 mai, ora 14.00. 

„În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...25 l/mp”, se arată în informare.

În ceea ce priveşte temperaturile, acestea vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade Celsius în nord-vest. În Capitală, temperaturile se vor situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius, cu vânt care va sufla slab până la moderat. 

La munte, soarele va sta mai mult ascuns. Nici în zonele montane nu vor lipsi ploile şi grindina, transmit meteorologii. 

La mare, sunt şanse mari de apariţie a ploilor de vară, însă abia spre mijlocul săptămânii. Aici temperaturile se vor situa în jurul valorii de 23 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite