Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a fost confirmat cu COVID-19

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a fost confirmat cu COVID-19

FOTO: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu-Buică, a fost confirmat, marţi, cu COVID-19, atribuţiile sale în cadrul AEP fiind preluate de vicepreşedintele Zsombor Vajda. Mituleţu-Buică îşi va continua activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă.

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020. Menţionăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieşit negativ", se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Sursa citată precizează că preşedintele instituţiei îşi va desfăşura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferinţă, iar atribuţiile deţinute în cadrul Autorităţii vor fi preluate de vicepreşedintele AEP, Zsombor Vajda.

"Dat fiind acest context, preşedintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) şi dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfăşurarea acestora să aibă loc în condiţii optime, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară care se impun", mai arată AEP.

Opt angajaţi care lucrează la sediul central al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) au fost confirmaţi cu noul coronavirus, toţi fiind asimptomatici, declarau, în 26 noiembrie, surse, pentru News.ro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările