Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craioveanul Constantin Năsturică (65 de ani), pensionar, este abonat de trei ani la „Adevărul". Bărbatul spune că îndrăgeşte ziarul pentru că are articole verificate şi de calitate. „Este un cotidian serios şi echilibrat.

„Un cotidian serios şi echilibrat" 

Găsesc în el informaţii din politică, sport, cultură, sănătate, mereu de actualitate. Nu este un ziar de scandal, tabloidizat, şi apreciez asta", ne-a mărturisit pensionarul.

Acesta spune că este interesat de articolele din suplimentul de sănătate, „pentru că de boli nu scăpăm niciodată" şi că, atâta vreme cât bugetul îi va permite, nu va renunţa la abonament. „Mâncarea şi ziarul sunt la fel de importante pentru mine. Nu am de gând să-l tai sub niciun chip", a precizat Constantin Năsturică. El crede că spaţiul acordat politicii nu trebuie să lipsească din ziar: „De la politică pleacă toate în ţara asta. Deciziile care se iau la centru se reflectă asupra noastră".

Românismul îngrădit

În zilele premergătoare sărbătoririi zilei de 1 decembrie, am dorit să-mi procur tricolorul românesc, pretabil expunerii într-un balcon sau la uşa blocului. Ei bine, într-un oraş cu 120.000 de locuitori (Botoşani), reşedinţă de judeţ, după ce am umblat pe la şase librării şi la alte câteva magazine de papetărie, nu am reuşit să găsesc drapelul României - un obiect care s-ar fi putut găsi şi la un chioşc de ziare. Într-o singură librărie se găsea steagul la dimensiuni standard, dar la un preţ neaccesibil. În situaţia dată, am putut constata un dezinteres total atât din partea autorităţilor locale, cât şi a producătorilor şi comercianţilor în asigurarea pe piaţă a unui obiect atât de simplu, dar foarte important. Putem vorbi despre indolenţă, ignoranţă sau rea-voinţă. Fie şi numai faptul că se poate constata atât de multă nepăsare din partea românilor care, în mod obişnuit, nu apreciază simbolurile naţionale demonstrează faptul că naţiunea noastră se găseşte într-o gravă derivă.

Românismul se află într-un grav pericol, la o răscruce a istoriei sale naţionale. Vom fi de ajuns oare să ne fie ruşine să arborăm drapelul patriei, un scump simbol, în timp ce suntem excesiv de toleranţi faţă de alte simboluri care n-au nicio importanţă? Un stat cum este România nu trebuie să dea niciodată impresia că are o conducere incapabilă şi iresponsabilă, nu trebuie să se arate nedemn şi să-i marginalizeze spiritual şi moral pe cetăţenii săi. Altfel, ne-am asemăna unui organism bolnav, slăbit şi cu sistem imunitar deficitar grav într-un mediu extrem de ostil şi care este pândit de o faună de pradă, pregătită să atace decisiv în orice moment. 
Niculae-Virgil Sandu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite