Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aura Durbacă (35 ani) este medic de familie în Buzău. Mărturiseşte că în timpul liber citeşte mult, cărţi de specialitate şi presă.

„Cititorii, trataţi cu seriozitate"

„«Adevărul» este un ziar complet şi, din câte ştiu, e cel mai citit din România. Îmi place pentru că este echilibrat în relatarea subiectelor politice, îşi tratează cititorii cu seriozitate şi le oferă multe surprize, referindu-mă aici la campanii de presă sau suplimente", spune Aura Durbacă.

Nu este zi în care să nu răsfoiască paginile cotidianului. „Citesc mai ales editorialele, dar cel mai atent răsfoiesc suplimentele de educaţie şi sănătate, domenii care mă interesează direct", adaugă tânăra. Ea şi-ar dori ca „Adevărul" să reediteze basmele lui Ion Creagă şi Petre Ispirescu sau chiar „Poveştile Nemuritoare", cărţi despre care crede că le-ar aprecia atât copiii, cât şi cei mari.

Au politicienii conştiinţă?

Ceasurile României s-au oprit pentru o clipă, pentru că majoritatea căutam să discernem adevărul în care se scaldă sau nu conştiinţa unor oameni politici.Preşedintele Traian Băsescu, invitat la Radio România Actualităţi, a declarat că nu e adevărat ce vedem, ce trăim şi, mai ales, ce şi cât plătim. Şi mai spunea domnia sa că presa e de vină, că un procent de 80 la sută din mass-media transmite mesajul că suntem într-o situaţie disperată, că nu există soluţii la criza economică şi că politicienii nu ştiu ce au de făcut.


În acest timp, centrul Capitalei era blocat de mitinguri şi marşuri ale reprezentanţilor marilor centrale sindicale, aduşi din toate colţurile ţării de disperarea ce i-a cuprins odată cu încasarea salariilor diminuate. Oamenii s-au săturat să aştepte măsurile unui guvern incapabil şi fără viziune. Vine iarna şi-i sperie lipsa de perspectivă, cămările goale, viitoarele facturi la întreţinere şi, nu în ultimul rând, privirea tristă a propriilor copii când cer o bomboană. În aceste condiţii, oamenii nu mai pot să se solidarizeze cu cei pe care i-au votat! Cu oamenii politici dispuşi oricând, oricum, la orice.

Guvernul taie salarii, taie pensii, creşte TVA, reduce ajutoare pentru că e criză. Oare sunt sau nu bani? Ţara se află într-o situaţie economică grea, aşa cum chiar Traian Băsescu a spus-o de la tribuna Parlamentului. Ţara are deficit, bugetul de pensii are lipsuri... Da! Dar ţara are fonduri pentru investiţii în fântâni arteziene şi centre spa în oraşe şi comune, unde oamenii nu ştiu ce-i aia canalizare sau apă curentă! Ţara are bani pentru şpagă, mită, şantaj! Şi atunci mă opresc pentru o clipă! Caut să discern adevărul în care se scaldă sau nu conştiinţa unor oameni politici. Mihaela Dragomir

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite