Nuntă, botez sau înmormântare cu cel mult 8 persoane. Preoţii pot oficia slujbe fără enoriaşi pe care să le difuzeze online

Nuntă, botez sau înmormântare cu cel mult 8 persoane. Preoţii pot oficia slujbe fără enoriaşi pe care să le difuzeze online

În biserici nu va mai fi permis accesul a mai mult de 8 persoane. FOTO Costiuc Petrică

Ordonanţa militară adoptată sâmbătă prevede măsuri stricte pentru organizarea nunţilor, botezurilor sau înmormântărilor. Conform documentului, actele religioase pot fi oficiate de preoţi doar dacă la ele participă cel mult 8 persoane. Preoţii pot împărtăşii credincioşii bolnavi la domiciliul acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât şi împărtăşirea credincioşilor bolnavi la domiciliul acestora”, se arată în ordonanţa militară.
 
De asemenea, ordonanţa prevede ca preoţii să poată oficia slujbe în biserică, fără enoriaşi, pe care să le distribuie online.
 
„Se pot oficia slujbe în lăcaşurile de cult, de către slujitorii bisericeşti/religioşi, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”, se mai arată în document.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările