Ne îndreptăm spre un nou vârf. 320 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanţul total: 21.999

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul cazurilor noi de infectare a ajuns la 320
Numărul cazurilor noi de infectare a ajuns la 320

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, duminică, la 21.999 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 320 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 1.410 de decese, iar 15.719 de persoane s-au vindecat. Numărul pacienţilor internaţi la terapie intensivă a ajuns la 165.

„Având în vedere creşterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populaţie pentru respectarea cu stricteţe a măsurilor generale de protecţie sanitară – purtarea măştii în spaţii închise, păstrarea distanţei faţă de alte persoane, evitarea atingerii suprafeţelor comune şi a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor. Atragem atenţia asupra faptului că, în absenţa asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităţilor sociale şi economice creşte riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecţie sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităţilor continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activităţi”, atrag atenţia autorităţile medicale.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 1.985 de  persoane. Alte 97.750 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 560.596 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 288 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 160.450 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, a fost constatată, ieri, o infracţiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Totodată, în data de 13 iunie a.c., 62 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

 În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 3.393  de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franţa, 681 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia  şi câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 114 cetăţeni români aflaţi în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 29 au fost dec laraţi vindecaţi: 9 în Germania, 10 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite