Judeţ cu judeţ:Profesorii din 15 şcoli din judeţul Botoşani intră azi în a doua săptămână de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi vor fi desemnaţi administratorii plajelor de pe Litoral . 735 de litri de ulei comestibil folosit şi 61 de kilograme de medicamente expirate au fost colectate sâmbătă la Miercurea-Ciuc 7 Japonia va susţine şi în acest  an Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, bugetul alocat fiind de 1,7 milioane de euro .

ALBA. Foştii angajaţi de la exploa-taţia de cupru de la Roşia Poieni şi-au primit o parte din salarii, după mai bine de un an de la concediere. Cei 543 de disponibilizaţi mai au de primit 1,5 milioane de lei.

ARAD. Trei copii care se jucau ieri după-amiază pe un ponton aflat pe un lac de agrement din Arad au rămas blocaţi pe apă, după ce pontonul s-a desprins de mal. Ei au fost salvaţi de pompieri.

ARGEŞ. Consiliul Judeţean va prelua patru spitale care urmau să fie desfiinţate sau reprofilate. Vor fi păstrate unităţile din  Rucăr, Domneşti, Călineşti şi Mozăceni.

BACĂU. Administratorii unei firme de panificaţie din Comăneşti sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală după ce poliţiştii au descoperit că 30 de muncitori lucrau fără forme legale. Şi normele sanitar-veterinare erau încălcate, aşă că brutăria a fost închisă de inspectorii DSV.

BIHOR.
De azi şi până la 29 martie, orădenii se pot înscrie la cea mai mare bursă de muncă organizată de angajatori italieni alături de AJOFM. Peste 300 de oferte de locuri de muncă sunt scoase la concurs, majoritatea în sectorul hotelier.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Administratorii a cinci firme de prelucrare a lemnului din judeţ au fost amendaţi cu peste 100.000 de lei pentru comerţ ilegal. Neregulile au fost descoperite la controalele făcute săptămâna trecută de poliţişti şi inspectori silvici.

BOTOŞAN
I. Profesorii din 15 şcoli intră azi în a doua săptămână de grevă. Doar dascălii din Dorohoi şi-au primit salariile din februarie.

BRAŞOV.
Costumaţi în regi şi prinţese, evreii au marcat ieri Purimul, eliberarea din imperiul persano-babilonian. La sinagoga din Braşov a fost prezent şi Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului în România.

BRĂILA.
Cifra de afaceri în industria judeţului a crescut cu 67% în ianuarie, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. Cifra de afaceri realizată de un eşantion reprezentativ de 75 de firme a fost de 133,3 milioane lei, faţă de 79,8 milioane lei în ianuarie 2010.

BUZĂU
. Şanse infime la un loc de muncă în Râmnicu Sărat. În oraş sunt doar şase oferte de angajare la 3.859 de şomeri înregistraţi.

CARAŞ-SEVERIN
. Primăria Reşiţa are nevoie de cinci milioane de euro pentru a reface cea mai veche bază de nataţie din oraş, complexul „7 noiembrie". Evaluarea a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute după ce s-a prăbuşit un zid al clădirii, iar edilii caută fonduri europene pentru refacere.

CĂLĂRAŞI.
Lucrările la cele trei centre din judeţ pentru persoane cu afecţiuni neuropsihice n-au fost finalizate. Guvernul nu a deblocat fondurile de 17 milioane de lei.

CLUJ.
Localnicii din Mociu vor protesta mâine faţă de transformarea spitalului în azil. În comună există două cămine de bătrâni.

CONSTANŢA.
Azi vor fi desemnaţi administratorii plajelor de pe Litoral. Apele Române au scos la licitaţie 73 de sectoare de plajă pentru care s-au primit 177 de oferte. Cele mai multe, 100, au fost pentru staţiunea Mamaia.

COVASNA.
Elevii marchează Ziua Mondială a Apelor. 300 de elevi, îndrumaţi de specialiştii Serviciului de Gospodărirea Apelor, vor participa azi la igienizarea râului Olt şi la strângerea deşeurilor pe sectorul Sfântu Gheorghe - Chilieni.

DÂMBOVIŢA
. Consiliul Judeţean va investi două milioane de lei în reabilitarea bisericii din Potlogi, ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu. Lucrările au fost oprite acum 20 de ani, din lipsă de fonduri.

DOLJ. Criză de personal la Spitalul Filantropia din Craiova. La secţia de neonatologie un medic îngrijeşte 13 bebeluşi, deşi legea prevede ca un medic să aibă în grijă doar patru nou-născuţi.

GALAŢI. Agentul de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă care s-a împuşcat în cap, în urmă cu patru zile, a murit ieri la spital. Colegii presupun că gestul a fost provocat de problemele de sănătate ale soţiei.

GIURGIU
. Poliţiştii au deschis o anchetă după ce o femeie a descoperit un fetus uman lângă calea ferată din Giurgiu. Acesta fusese mâncat pe jumătate de câini.

GORJ
. Alunecările de teren din comuna Negomir au avansat cu 10 metri. Autorităţile încep azi lucrările la zidul de consolidare, investiţia fiind de două milioane de lei, de la bugetul naţional.

HARGHITA.
735 de litri de ulei comestibil folosit şi 61 de kilograme de medicamente expirate au fost colectate sâmbătă la Miercurea Ciuc, într-o campanie organizată de o asociaţie ecologistă. Următoarea acţiune va avea loc în iunie.

HUNEDOARA. Un tânăr de 26 de ani din Deva a fost împuşcat ieri de poliţişti. El fusese condamnat, în urmă cu două zile, la trei ani de închisoare pentru furt şi a încercat să fugă când poliţiştii au vrut să-l reţină.

IAŞI. Doi ofiţeri de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră şi-au dat în judecată superiorii. Ei le-au cerut judecătorilor să oblige instituţiile să aloce fondurile pentru plata premiilor acordate doar pe hârtie pentru activitatea din 2008-2010.

IALOMIŢA.
Unităţile medicale din Urziceni şi Feteşti vor fi inaugurate în această primăvară. Investiţiile se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, iar cele două spitale vor putea găzdui 300 de pacienţi în saloane cu două sau patru paturi, dar vor avea şi rezerve pentru un singur bolnav. Toate saloanele vor avea baie cu duş, lavoar şi closet.

ILFOV. Trei gospodării din Periş s-au făcut scrum ieri dimineaţă, după un incendiu provocat de un scurt-circuit. Nu s-au înregistrat victime.

MARAMUREŞ
. Parada modei pentru căţei. 40 de patrupede au prezentat ieri, în Baia Mare, noua colecţie a unui salon de modă pentru animale de companie. Căţeii de diferite rase au purtat salopete, pulovere şi rochiţe. Hainele costă între 35 şi 100 de lei.  Mai multe imagini pe www.adevarul.ro

MEHEDINŢI
. Doi bucureşteni au fost arestaţi pentru 29 de zile, sâmbătă seară, la Turnu Severin, pentru şantaj şi infracţiuni cu violenţă. O femeie din Capitală, reţinută în acelaşi caz, e cercetată în libertate.

MUREŞ. În judeţ există 475 de posture medicale vacante, din care 202 pentru medici specialişti. Pentru personalul auxiliar există 125 de posturi libere.

NEAMŢ.
La tribunal pentru datorii. Societatea Locativ Serv, care administrează locuinţele sociale din Piatra Neamţ, a deschis 476 de procese locatarilor care au datorii la întreţinere mai mari de un an.


OLT. Trei bărbaţi sunt cercetaţi în libertate pentru furt calificat. În urma percheziţiilor efectuate la trei locuinţe din comuna Vlădila, poliţiştii au recuperat bunuri în valoare de 1.400 de lei.

PRAHOVA. O ploieşteancă s-a aruncat ieri de la etajul nouă al blocului în care locuia. Femeia, în vârstă de 58 de ani, avea probleme medicale, însă, potrivit anchetatorilor, singurătatea şi dorul de băiatul ei, care s-a stabilit în urmă cu peste 10 ani în Statele Unite, au copleşit-o. Ea a lăsat un bilet de adio pentru fiul său.

SATU MARE. Mama fetiţei de trei ani care a murit în februarie îngheţată e cercetată pentru ucidere din culpă şi riscă până la cinci de închisoare. Femeia şi-a abandonat cei patru copii noaptea, pe un câmp înzăpezit, la minus 10 grade Celsius.

SĂLAJ. Consilierii locali majorează azi tarifele serviciilor din cimitirul de la Zalău. Noile preţuri vor intra în vigoare la 1 aprilie.

SIBIU. În ciuda catastrofei cu care se confruntă, Japonia va susţine şi în acest an Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu cu 1,7 milioane de euro. Cinci companii nipone de teatru vor prezenta spectacole.

SUCEAVA. O explozie urmată de un incendiu a avut loc, ieri dimineaţă, la o covrigărie amenajată în magazinul general din Rădăuţi. Nimeni nu a fost rănit. Cauza deflagraţiei: un scurtcircuit.

TELEORMAN. 1.000 de persoane şi-au făcut paşapoarte de la începutul anului, cu 45% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 415 paşapoarte sunt electronice, iar celelalte sunt temporare.

TIMIŞ. Peste 200 de timişoreni au parcurs ieri un traseu de 30 de kilometri prin oraş pe o ploaie torenţială. Ei promovează mersul pe două roţi în Timişoara, oraş cu doar trei kilometri de piste de biciclete şi în care mor anual în trafic 15 biciclişti.

TULCEA.
Centrul Cultural Jean Bart din Tulcea oferă cazare, transport şi o bursă de 500 de euro pentru participarea la atelierele de creaţie din Mila 23, Crişan şi Caraorman. Proiectul deschis artiştilor din ţară şi din străinătate se va derula în iulie.

VASLUI. Medicul Eva Cojocaru vrea să deschidă la Spitalul de Copii „Sfântul Nicolae" Bârlad un grup de consiliere pentru consumatorii de etnobotanice. Mai mulţi psihologi, psihiatri şi sociologi sunt de acord să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe tinerii dependenţi de drogurile uşoare.

VÂLCEA. Elevi de la şcolile din Râmnicu Vâlcea vor planta azi peste 250 de arbori în oraş, în cadrul „Săptămânii Curăţeniei". Acţiunea va continua până la 27 martie cu înfrumuseţarea zonelor din jurul şcolilor.

VRANCEA
. Incendiu într-o magazie a fostei fabrici de mobilă Gugeşti. Focul a fost aprins de scânteile produse de un flex. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi au reuşit să evite extinderea incendiului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite