Gabriel Diaconu, psihiatru: Doar cineva care nu a văzut moarte se poate purta aşa cu fratele lui om

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Gabriel Diaconu este îngrijorat de ultimele estimări referitoare la pandemie
Medicul Gabriel Diaconu este îngrijorat de ultimele estimări referitoare la pandemie

Să nu fie vreo îndoială: când criza de locuri în spital va fi cea mai mare, toţi artiştii ăştia care încă se uită la desene animate în timp ce fac politică şi coaliţii o să dispară ca măgarul în ceaţă. Unul n-o să mai zică nimic, scrie Gabriel Diaconu, medic psihiatru, pe pagina sa de socializare.

Redăm mai jos întreaga postare de pe Facebook:

„Vor face ce au mai făcut: să ascultăm experţii! Gata, ne-am cuminţit, priviţi profesorul, luaţi aminte la epidemiologul, ia linişte că vorbeşte specialistul în sănătate publică.

Afişând aceeaşi morgă de vechil, vor anunţa pompos un nou val de achiziţii. Câteva cazuri vor fi zburate cu eternele Spartane către câteva ţări învecinate. Vom fi liniştiţi, Europa nu ne lasă la greu. 

Noi nu închidem ţara! Noi nu distrugem economia! 

O să mai comenteze, peltic şi steril, şi ăştia noii, veşnic adolescenţi, doar v-am spus că e nevoie de o reformă profundă. Corupţia, baronii, sărăcia, acum dacă 30 de ani i-aţi votat ce vă aşteptaţi. Nouă să ne fie bine, data viitoare să ne votaţi.

La kilometrul zero se vor aduna din nou breasla stegarilor la braţ cu sindicatul fabricanţilor de mătănii, în frunte cu un qanonim, trei profesori universitari care vorbesc fiecare două limbi străine ne-suprapuse, un microscop sobor de preoţi si fix 50 de fani în audienţă, obligatoriu placaţi de purcoaie de jandarmi cât să pară pericolul mai mare, şi vor urla în cor că ne otrăvim copiii cu vaccinuri. Pe la 11 vor mărşălui prin faţa ministerelor şi-apoi degrabă se vor duce fiecare înapoi în casele lor.

Pretutindeni oamenii simpli îşi vor plânge morţii, şi-i vor îngropa înjurând soarta printre dinţi. Fiecare a crezut că hai, poate moare vecinul că oricum era bătrân şi bolnav, dar el? Sau ea?

Doar cineva care nu a văzut moarte se poate purta aşa cu fratele său om. Oare Florin Cîţu fiul, la doar câteva luni după ce şi-a îngropat un părinte, chiar nu are nicio tresărire de empatie? Oare băieţii ăştia tineri care au populat nomenclatura chiar nu se înfioară la veştile care vin?“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite