Cât saltă a treia doza de vaccin anti-COVID-19 nivelul de anticorpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Compania Pfizer a anunţat că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate da un ”impuls puternic” protecţiei împotriva tulpinii Delta a coronavirusului, comparativ cu schema de vaccinare compusă din două doze.

Într-o prezentare făcută de companie arată că o a treia doză de vaccin produce de 5 ori mai mulţi anticorpi împotriva variantei Delta la persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi de peste 11 ori mai mulţi anticorpi la persoanele din grupa de vârstă 65-85 de ani, comparativ cu nivelul anticorpilor creaţi după a doua doză scrie Agerpres.

Pfizer estimează că această a treia doză de consolidare ar putea multiplica cu 100 neutralizarea variantei Delta, faţă de schema alcătuită din două doze.

Este nevoie de o a treia doză de consolidare într-un interval cuprins între 6 şi 12 luni după vaccinarea completă pentru a menţine nivelurile ridicate de protecţie împotriva COVID-19, au spus reprezentanţii companiei, în condiţiile în care Delta este varianta coronavirusului ''cea mai transmisibilă'' observată până în prezent.

Pfizer a anunţat la începutul acestei luni că intenţionează să solicite Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) autorizarea administrării celei de-a treia doze din vaccinul anti-COVID-19 pe care l-a dezvoltat împreună cu compania farmaceutică germană BioNTech. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite