103 cadre medicale, diagnosticate cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale, dintre care 43 de medici, sunt  diagnosticate cu COVID 19.

„Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt  diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează: 43 Medici (27 medici Suceava), 45 Asistenţi medicali ( 30 asistenţi medicali Suceava), 14 Infirmieri ( 13 infirmieri Suceava), 1 îngrijitoare”, a transmis marţi Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns marţi la 762 de cazuri după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 186 cazuri. Până astăzi, 24 martie, 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Iaşi, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 16 pacienţi, din care 6 în stare gravă.

Tot personalul angajat la Spitalul Judeţean Suceava a intrat în izolare

Ministerul Sănătăţii a informat că situaţia epidemiologică de la Spitalul Judeţean Suceava care este sufocat de infectările cu coronavirus este în curs de evaluare. “În prezent, din ordinul ministrului Sănătăţii la faţa locului s- a deplasat directorul  Directiei de Sănătăţii Publice Iaşi care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situaţiei.  Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătăţii, mâine, Nelu Tataru,  secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situaţiei. În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienţilor care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienţii cu afecţiuni care necesită continuarea tratamentului intr - o unitate sanitara vor fi transferaţi la alte spitale.Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat”, arată instituţia într-un comunicat. 

Reamintim că, cel mai recent bilanţ făcut în după-amiaza zilei de luni, 23 martie, arată că 52 de cadre medicale s-au infectat cu COVID-19. Virusul a ajuns în secţii precum Cardiologie, Medicină Internă, Pneumologie, Nefrologie şi Boli Infecţioase. Concret, unitatea medicală a anunţat că nu mai preia urgenţe. Încă 25 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava au fost depistate cu COVID-19 în ziua de luni, 23 martie. Aşadar, numărul salariaţilor infectaţi a ajuns la 52. Cei care au fost diagnosticaţi în ultimele 24 de ore sunt de la secţiile de Cardiologie, Medicină Internă, Boli Infecţioase, Gastrointestinale. Celelalte cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 sunt de la Dializă, Neorologie, ORL, UPU şi ATI.

Cadrele medicale sunt cu moralul la pământ. Oamenii postează mesaje anonime pe reţelele de socializare, încercând să sensibilizeze opinia publică. Unii susţin că de vină pentru această situaţia s-ar face conducerea unităţii, care nu le-a pus la dispoziţie echipamente medicale, măşti şi combinezoane.

O salariată a declarat pentru Adevărul, sub protecţia anonimatului, că în ultima perioadă asistentele medicale au primit câte o singură mască pentru 24 de ore. „Indiferent dacă ne scuipa cineva sau nu, noi aveam o singură mască simplă”, a declarat angajata.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite