Val de proiecte pentru eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Câte iniţiative au fost depuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atât PNL cât şi PSD au depus iniţiative în acest sens FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Atât PNL cât şi PSD au depus iniţiative în acest sens FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Tema eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari a devenit una populară pentru partide, astfel încât, peste noapte, au apărut mai multe proiecte în acest sens. Printre iniţiatori se regăseşte şi PSD, care, în mod ironic, a fost cel care a introdus prima oară pensiile speciale ale parlamentarilor.

Astfel, în prezent există nu mai puţin de patru propuneri legislative care cer modificarea statutului deputaţilor şi senatorilor în vederea eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Toate cele patru au fost trimise la Comisia de statut.

Două proiecte au fost iniţiate de PNL, unul de USR şi unul de către PSD.

„Birourile Permanente Reunite au decis să trimită către Comisia de Statut - comisie care urmează să se constituie la primul punct al ordinii de zi a plenului de miercuri - trei proiecte de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Un proiect de lege iniţiat de PNL, un proiect iniţial de USR-PLUS şi un proiect iniţiat de PSD. Am trimis Comisiei de statut pentru întocmirea raportului, în măsura în care va fi posibil, deoarece am cerut ca în cadrul plenului constituirea Comisiei de statut să fie la primul punct. Dacă va fi posibil Comisia poate elabora raportul, noi susţinem introducerea pe ordinul de zi a proiectului de lege prin care se desfiinţează pensiile speciale pentru parlamentari. Dacă va fi posibil, va fi introdusă în ordinea de zi de mâine”, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

La şedinţa BPR, social democraţii au solicitat organizarea unui plen reunit chiar marţi pentru eliminarea pensiilor speciale, însă propunerea a fost respinsă.

Luni, Dan Barna anunţat că în coaliţie s-a decis ca la prima şedinţă de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi iniţiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. „Miercuri când va fi o şedinţă de plen reunit să avem pe ordinea de zi şi să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Un prim pas pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat liderul USR PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite