Val masiv de concedieri în ministere. Ponta: „Avem sute de oameni care teoretic scriu trei hârtii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta este de părere că reducerea aparatului birocratic este indispensabilă Foto Adevărul
Victor Ponta este de părere că reducerea aparatului birocratic este indispensabilă Foto Adevărul

În prima şedinţă a noului Executiv, premierul Victor Ponta a anunţat că, în mod sigur, fiecare ministru va reduce schema de personal.


Premierul a precizat că vor fi disponibilizate persoanele de care „nu este nevoie“, întrucât „nu se face protecţie socială la Guvern“.

„Prin restructurare aveţi o oportunitate foarte clară pe care vă cer să nu o rataţi, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurări am constatat că există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere, am constat că avem zeci şi sute de oameni care teoretic scriu trei hârtii, aşa încât dacă sunteţi dumneavoastră fiecare responsabil de domeniul respectiv, vă rog să fiţi responsabili şi de modul în care cheltuim banii“, a spus Victor Ponta, în debutul şedinţei.

Potrivit primului ministru, departamentele care se suprapun au fost identificate în urma creării funcţiei de ministru pentru marile proiecte de infrastructură, pe care o va deţine Dan Şova. „Am constatat că avem în 4-5 ministere departamente care se ocupă de investiţii străine. Fiecare face altceva.  Rezultatele le ştiţi şi dumneavostră“, explică Ponta.

Premierul se aşteaptă ca în urma acestei restructurări aparatul administrativ să devină mai puţin stufos şi să nu se mai suprapună atribuţiile.

Ponta a mai spus că această restructurare este o obligaţie a miniştrilor stabilită foarte clar şi că Ministerul Finanţelor nu va accepta nicio excepţie.

În altă ordine de idei, premierul i-a prevenit pe noii miniştri că nu va exista „niciun leu şi niciun post în plus“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite