Tomac anunţă că va propune în viitorul Executiv formarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac FOTO Mediafax

Liderul PMP Eugen Tomac a anunţat că va propune în viitorul Guvern formarea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova, în contextul în care Maia Sandu, cea care a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, este primul şef de stat al acestei ţări care este şi cetăţean de onoare al României.

„Majoritatea românilor de peste Prut şi-a ales pentru prima dată o femeie preşedinte. Maia Sandu este un politician pro-occidental convins. Este afiliată politic la PPE şi este puternic susţinută de liderii PPE. Are o imagine foarte bună la Bruxelles şi în mod sigur va fi cel mai susţinut lider politic din spaţiul ex-sovietic. Este primul şef de stat al Republicii Moldova care este şi cetăţean al României, fapt pe care nu l-a ascuns şi asta trebuie să ne bucure, dar în acelaşi timp să responsabilizeze toţi factorii de decizie şi să acorde o atenţie specială pentru relaţia cu Republica Moldova”, a explicat Eugen Tomac luni pe Facebook.

Liderul PMP a mai subliniat că Autostrada Unirii trebuie construită până la Chişinău, pentru a lega toată Moldova de Uniunea Europeană, şi că în acest sens s-ar putea crea un minister pentru relaţia cu Republica Moldova.

"Este momentul să construim punţi solide şi să reaşezăm relaţia unică dintre cele două state pe proiecte comune pentru că Uniunea Europeană pentru care au votat majoritatea cetăţenilor din Republica Moldova este de fapt dorinţa de a avea cel puţin nivelul nostru de viaţă. (...) Autostrada Unirii trebuie construită până la Chişinău. Aşa legăm toată Moldova de Uniunea Europeană. Aşa aducem prosperitatea şi o viaţă mai bună în cât mai multe case de pe ambele maluri ale Prutului. De aceea, PMP va propune în viitorul Cabinet crearea unui minister pentru relaţia cu Republica Moldova”, a conchis Tomac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite