Tensiuni în PNL. Liberalii se ceartă pe funcţiile din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negocierile liberalilor pentru funcţiile din conducerea Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi preşedinţiile comisiilor, sunt din ce în ce mai tensionate. Printre cele mai disputate funcţii sunt cele de la Comisia de la Cultură de Camera Deputaţilor, unde atât Ovidiu Raeţchi, cât şi Gigel Ştirbu, pretind conducerea, precum şi Comisia de Administraţie unde lupta e dusă între Victor Paul Dobre şi Cristian Buican, potrivit unor surse politice.

Scorul dezastruos de la parlamentare i-a scos pe liberali din ecuaţia pentru formarea Guvernului, aşadar şi fără şansa de a da miniştri sau secretari de stat. Pe de altă parte, liberalii îşi concentrează atenţia pe împărţirea funcţiilor în Parlament, fie că e vorba de conducerile celor două camere, preşedinţii de comisii sau preluarea şefiei grupurilor. 

Liderul de grup al PNL va fi Raluca Turcan, această fiind în prezent şi preşedinte interimar al PNL. În componenţa BP al Senatului, funcţia de vicepreşedinte va fi preluată de Mihai Voicu, dar şi Ben Oni ar vrea să aibă o poziţie în acest for de conducere, potrivit unor surse politice.

De asemenea, la Camera Deputaţilor sunt tensiuni în ceea ce priveşte preşedinţiile a două comisii, cea de Cultură  şi cea de Administraţie. Comisia de Cultură e disputată de Ovidiu Raeţchi şi Gigiel Ştirbu. Primul a fost liberalul care a avut un rezultat bun la locale, când a candidat pentru Primăria Sectorului 5, în timp ce Ştirbu e fostul preşedinte al acestei comisii. 

De asemenea, tensiuni sunt şi în ceea ce priveşte Comisia de Administraţie unde fostul preşedinte al acestei, Victor Paul Dobre, ar mai vrea încă un mandat, însă şefia comisiei e revendicată şi de deputatul Cristian Buican. Un rol important în negocieri în poartă Marian Petrache, secretarul general interimar al PNL care, marţi dimineaţă, a ameninţat cu demisia dacă funcţiile nu vor fi date şi unor parlamentari din vechea gardă liberală.

Şi la Senat au fost tensiuni, mai mulţi parlamentari solicitând să fie lideri de grup. Iniţial, în lupta pentru această poziţie erau Răducu Filipescu şi Ion Popa, dar până la urma câştig a avut un al treilea senator, Mario Oprea, fost vicelider, aflat la al patrulea mandat. Alina Gorghiu a afirmat cu subiect şi predicat faptul că nu vrea să fie lider de grup sausă deţină altă funcţie în Senat. De asemenea, Iulian Dumitrescu va primi şefia Comisiei de Apărare de la Senat, Daniel Zamfir Comisia de Economie, Viorel Badea Comisia pentru românii de pretutindeni, iar un alt senator va primi şefia Comisia de abuzuri.    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite