Tăriceanu, despre propunerea pentru comisar european: Trebuie să fim mult mai atenţi. Mi-e teamă ca şi propunerea lui Dan Nica să nu întâmpine aceeaşi situaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

iderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că România trebuie să fie mult mai atentă cu propunerile pe care le face pentru postul de comisar european şi că vulnerabilităţile s-au întors împotriva noastră. "Mi-e teamă ca şi propunerile sau propunerea pe care a făcut-o în persoana lui Dan Nica să nu întâmpine aceeaşi situaţie", a afirmat el, adăugând că premierul Viorica Dăncilă nu înţelege că "nu te poţi pune cu Parlamentul European".

Tăriceanu a spus, miercuri seară, la Digi 24, că ceea ce se întâmplă legat de numirea unui comisar european din partea României este rezultatul unei lipse de experienţă şi de tact.

"Adică în momentul în care vezi că este un parlament care deja este iritat ... trebuie însă să vă spun ceva, constat cu mâhnire, că se aplică dubla măsură (...) Nu suntem Belgia, nu suntem nici Franţa şi ca atare trebuie să fim mult mai atenţi cu propunerile pe care le facem, dacă sunt vulnerabilităţi, iată că aceste vulnerabilităţi s-au întors împotriva noastră şi, nu ştiu, mi-e teamă ca şi propunerile sau propunerea pe care a făcut-o în persoana lui Dan Nica să nu întâmpine aceeaşi situaţie", a afirmat el.

El a spus că trebuie dat dovadă de flexibilitate şi "nu trebuie să te încăpăţânezi".

"Avem vreo putere să influenţăm Parlamentul European? Hai să fim serioşi, în situaţii din astea Parlamentul îşi încordează muşchii şi votează cum consideră. Dăncilă nu înţelege asta, nu te poţi pune cu Parlamentul European", a susţinut Tăriceanu.

El a mai spus că a fost o greşeală de apreciere care se răsfrânge asupra României.

"Aici ar fi trebuit câteva criterii avute în vedere, ce pui, un om care are o experienţă politică, a fost ministru, are o imagine bună (...) Evident, nu  poţi să are duci cu cineva care are vulnerabilităţi ca cele pe care le-am vazut", a susţinut Tăriceanu.

Marţi seară, Dăncilă a anunţat că-l va propune pe Dan Nica pentru a ocupa portofoliul care revine României în Comisia

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite