Sebastian Lăzăroiu: Cu trei milioane de voturi şi şase milioane de alegători prezenţi, Dăncilă poate câştiga alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, nu a exclus ipoteza, la o emisiune de la postul Digi24, ca la o rată mică de participare la vot în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, Viorica Dăncilă, candidatul PSD, să câştige.

Sebastian Lăzăroiu a a reamintit, la Digi24, ce s-a întâmplat în 2016, când PSD a obţinut un scor istoric la alegerile parlamentare, în urma unei rate mari de absenteism. „Şi de aici încolo au urmat cei trei ani pe care i-am trăit cu toţii într-o teroare”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, la Digi 24, când a fost întrebat de ce e important să mergem duminică la vot.

„Întotdeauna îţi găseşti mai greu motive să mergi la vot decât să nu mergi la vot. Când e să găseşti motive să nu mergi la vot, curg. De ce? Pentru că stai în casă: plouă afară, n-a intrat Barna în turul doi, cutare, cutare, ai o listă întreagă. Motivele pentru care să ieşi la vot - pentru că cer un efort, minim, - întotdeauna sunt mai puţine. Eu n-aş da decât unul singur: amintiţi-vă ce s-a întâmplat în 2016, când tot pe fondul unei participări scăzute, un partid, care oricum avea reflexe totalitare, a luat 46 la sută! Deci, PSD în 2016, din aceeaşi comoditate a unora, care nu au vrut să meargă la vot - poate era şi vina opoziţiei atunci, că n-a fost mai activă -, dar e clar că în 2016 a dus la acest scor foarte mare, istoric, al PSD-ului în alegeri. Şi de aici încolo au urmat cei trei ani pe care i-am trăit cu toţii într-o teroare, zic eu, din cauza absenteismului.

Deci, hai să nu repetăm lucrurile care tocmai s-au întâmplat. Nu ştii niciodată. Viorica Dăncilă, cu 3 milioane de voturi şi 6 milioane de alegători prezenţi, poate câştiga alegerile prezidenţiale! E un scenariu puţin probabil, dar nu poţi să-l excluzi. Şi în 2016 eu n-aş fi zis că PSD ia 46 la sută şi mulţi cred că n-ar fi avut predicţia asta, dar uite că a luat!”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, la Digi 24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite