Reacţiile liderilor de partide după victoria lui Antonescu / Stolojan: 'A conduce un partid cere multe lucruri pe care Crin nu le are'

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reconfirmarea lui Crin Antonescu pe poziţia de preşedinte al PNL a stârnit reacţii diverse în rândul membrilor liberali, dar şi al liderilor celorlalte partide.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat că îl apreciază foarte mult ca politician pe liderul reales al PNL, Crin Atonescu, care "este şi va fi un politician de marcă", afirmând că acesta va fi capabil în continuare să întărească PNL ca partid liberal autentic.

"Sunt convins că va fi capabil ca în continuare să întărească PNL ca partid liberal autentic", a spus Marko Bela.

De asemenea, vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely consideră că alegerea lui Crin Antonescu în fruntea PNL era previzibilă şi crede că după Congres liberii vor rămâne, în continuare, uniţi.

"Alegerea lui Crin Antonescu era previzibilă după prestaţia de la alegerile prezidenţiale. Acesta este un politician important care poate să tragă partidul. Avem nevoie de un astfel de partid, iar PNL va avea în continuare un rol important. Chiar dacă au fost discuţii la Congres legate de liste sau de vot uninominal, cred că PNL va merge înainte unit şi nu vor fi dispute interne", a spus Borbely Laszlo.

Liderul PSD Victor Ponta i-a transmis felicitări lui Crin Antonescu, dar şi contracandidatului acestuia Ludovic Orban. "Chiar dacă prin votul pe liste au un deficit de democraţie internă, sper să îl recupereze", a mai spus Ponta, după alegerea lui Crin Antonescu ca preşedinte PNL.

Pe de altă parte, adversarul lui Antonescu la aceste alegeri, Ludovic Orban le-a mulţumit susţinătorilor lui care au stat în calea "valului" alături de el şi a declarat că "Ludovic şi Crinul vor merge mai departe".

"Să nu fiţi îngrijorat, domnule Quintus, domnule preşedinte Quintus, Ludovicul şi cu Crinul au mers împreună într-o altă ţară. (...) Aşa că să n-aveţi nicio îndoială că Ludovic şi Crin vor merge mai departe", a spus el. 

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că pentru a conduce un partid se cer multe lucruri, pe care, în opinia sa, Crin Antonescu nu le are.

Despre o apropiere PDL-PNL, Stolojan nu crede că va fi posibilă având în vedere actuala conducere: "Oferta PDL rămâne în continuare, de deschidere, dar nu cred că este posibilă o asemenea deschidere cu actuala conducere". 

Totuşi prim-vicepreşeşdintele PDL crede că s-ar putea să mai existe liberali care să migreze în PDL după acest Congres, dar nu a dat nume.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite