PNL vrea să-l lase pe Dragnea fără posibila salvare de la CCR. Liberalii au cerut o amânare a contestaţiei lui Iordache

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL a sesizat luni Curtea Constituţională (CCR) în ceea ce priveşte delegarea de atribuţii a preşedintelui Camerei Deputaţilor (Liviu Dragnea) către vicepreşedinte (Florin Iordache). Astfel, CCR urmează să discute pe 7 mai sesizarea liberalilor, care vizează o speţă programată a fi dezbătută miercuri. Mai exact este vorba de sesizarea lui Florion Iordache privind completurile specializate de la Înalta Curte.

Orban a declarat luni că liberalii au cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe asupra delegării de competenţe pe care poate să o facă preşedintele Camerei Deputaţilor către vicepreşedinţi.

„Preşedintele Camerei Deputaţilor nu poate să delege atribuţii ale preşedintelui Camerei Deputaţilor prevăzute de Constituţie către vicepreşedinţi. Din acest motiv, am solicitat CCR să amâne analiza conflictului juridic de natură constituţională provocat de Florin Iordache în numele inculpatului Liviu Dragnea până la judecarea pe fond a sesizării noastre. (...) Nu putem accepta ca un organism atât de important, cu este CCR, să se transforme într-o instituţie de amnistiere a lui Liviu Dragnea. Este limpede că toate conflictele declanşate de Florin Iordache au ca scop să-l scape de pedeapsă pe Liviu Dragnea”, a declarat preşedintele PNL.

Miercuri 10 aprilie, CCR urmează să discute sesizarea privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache pe 25 martie, atunci când acesta avea delegate atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Iordache a prezentat la CCR aceleaşi argumente ca şi avocaţii lui Dragnea, şi anume că la ÎCCJ nu există un complet de trei judecători specializat în judecarea infracţiunilor de corupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite