PNL şi USR se coalizează împotriva Guvernului Grindeanu. Nicuşor Dan: Vom semna moţiunea de cenzură a PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL Raluca Turcan şi liderul USR Nicuşor Da FOTO Mediafax
Preşedintele PNL Raluca Turcan şi liderul USR Nicuşor Da FOTO Mediafax

Preşedintele USR Nicuşor Dan a anunţat că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor semna moţiunea de cenzură, în eventualitatea în care PNL o va iniţia.

„Am spus în campania electorală că miza PSD este să câştige puterea pentru a şterge secolul de puşcărie pe care-l au de executat politicienii corupţi şi prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de plătit. Vom lupta pentru a împiedica acest plan, care a fost declanşat săptămâna trecută, prin toate mijloacele, atât în Parlament, cât şi în stradă. Vom semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă va fi iniţiată, şi vom lupta pentru ca moţiunea simplă a USR, împotriva ministrului Florin Iordache, să fie adoptată de Parlament“, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele interimar al PNL a anunţat că liberalii iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură, ca urmare a intenţiei Guvernuluid e a adopta ordonanţele privind graţierea şi redefinirea unor infracţiuni în favoarea inculpaţilor. „Vom discuta despre moţiunea de cenzură. Aceasta se depune în timpul sesiunii parlamentare, joia viitoare vom avea o şedinţă şi voi propune colegilor să reflectăm, să elaborăm o moţiune de cenzură pentru apărarea statului de drept, pentru apărarea interesului public. Le-am lansat invitaţia celor din USR să susţină moţiunea de cenzură, dacă PNL o va depune“, a mai spus Raluca Turcan.

Noi proteste au avut loc, duminică seară, faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal. În Bucureşti, au ieşit în stradă peste 20.000 de protestatari, cărora li s-a alăturat la un moment dat şi preşedintele ţării, Klaus Iohannis. Zeci de mii de persoane au protestat şi în principalele oraşe din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite