Orban, după ce CCR a anulat amenzile: Mă şochează. E un îndemn la anarhie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a criticat dur decizia CCR prin care amenzile date de poliţie pe timpul stării de urgenţă au fost declarate neconstituţionale. ”E o invitaţie a CCR pentru nerespectarea legii, la anarhie şi la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni”, a spus Ludovic Orban.

”Ca şi în alte decizii luate de actuala CCR în perioada lui Dragnea, şi decizia asta arată că actuala CCR este de partea celor care încalcă legea, celor care încalcă regulile, sancţionând pe toţi cetăţenii corecţi, care au respectat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgenţă. Prin această decizie, Guvernul, autorităţile, sunt împiedicate să apere sănătate românilor. Se poate ajunge la situaţia în care autorităţile să nu mai poată da nicio amendă. E o decizie care mă şochează, care are un vădit caracter politic şi se situează pe linia deciziilor luate în favoarea minorităţii care încalcă legea”, a spus Orban. 

”Vom căuta o cale legală care să permită autorităţilor să lupte împotriva celor care încalcă regulile, celor care generează riscuri de răspândire a virusului. Vom găsi motive legale şi constituţionale. E o invitaţie a CCR pentru nerespectarea legii, la anarhie şi la un comportament incorect faţă de societate şi faţă de semeni. Vom lua toate măsurile care sunt necesare, vom găsi cele mai bune soluţii.”, a adăugat Ludovic Orban.

CCR a decis că actul normativ prin care erau stabilite amenzile pentru nerespectarea ordonanţelor militare este neconstituţional, şi astfel persoanele şi firmele nu mai pot fi amendate pentru încălcarea restricţiilor. Mai exact, judecătorii constituţionali au pus capăt cu zece zile mai devreme stării de urgenţă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite