Liviu Dragnea, despre noul guvern: Va fi de cursă foarte lungă dacă se va ocupa de treburile ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu FOTO Facebook Liviu Dragnea
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu FOTO Facebook Liviu Dragnea

Durata mandatului Cabinetului Grindeanu va depinde de performanţele sale, iar noul guvern „va fi de cursă foarte lungă” dacă „se va ocupa de treburile ţării, a declarat Liviu Dragnea marţi seară, la Antena 3, potrivit HotNews.

Preşedintele PSD a spus că a constatat la Guvernul Cioloş o „lipsă de experienţă în activitatea guvernamentală”. „Foarte multă vorbă şi puţine fapte. Chiar şi pierderi financiare”, a precizat el, menţionând că noul guvern va fi de cursă scurtă sau nu în funcţie de performanţa pe care o are.  „Dacă va fi un guvern care se va ocupa de treburile ţării, şi mai puţin de declaraţii la televizor şi de politică, poate fi un guvern de cursă foarte lungă”, a declarat Dragnea.

Întrebat ce va face în cazul în care ceva nu va funcţiona în acest guvern, Dragnea a spus că va cere schimbare: „Dacă vreunul va greşi, prima soluţie va fi să cer premierului Grindeanu să analizeze dacă este bine să rămână în Guvern sau nu”.

El a menţionat că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu şi cu alţi colegi despre componenţa noului Guvern, iar pentru fiecare portofoliu au luat în calcul mai multe variante de persoane.  „Domnul Grindeanu a spus: «Eu cred că asta e cea mai bună variantă», la altele am spus eu”, a precizat el.

Întrebat dacă este convins că această variantă este de nerefuzat, el a spus că „am analizat cât am putut noi, din informaţiile publice şi din discuţiile cu cei la care ne-am gândit, dacă ar putea fi probleme, şi noi credem că nu vor fi”.

Despre persoanele vehiculate iniţial pentru cabinet care avea studii la Academia Naţională de Informaţii şi care nu au intrat în cabinetul Grindeanu, Dragnea a precizat că nu este ruşinos sau greşit faptul că ei au aceste studii, dar nu i-a mai ales pentru că avea nevoie de colegi cu care să lucreze: „Nici eu nu pot rămâne singur în Parlament şi la partid. Parlamentul nu va deveni anexa Guvernului”.

Întrebat din nou dacă ţinteşte la funcţia de premier sau preşedinte, Dragnea a negat că ar dori vreuna dintre aceste funcţii.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite