Limbajul dublu al lui Dragnea în relaţia cu Iohannis

Limbajul dublu al lui Dragnea în relaţia cu Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea evaluează şi reevaluează zilnic activitatea preşedintelui Klaus Iohannis şi relaţia pe care o are acestea cu partidele politice. În timp ce după aflarea rezultatului referendumului din Marea Britanie, liderul PSD s-a declarat mulţumit de discuţiile avute la Cotroceni şi progresele făcute în relaţia cu şeful statului, la doar câteva zile, Dragnea a reînceput criticile şi ironiile la adresa lui Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principala nemulţumire a preşedintelui PSD a fost că în negocierile între PNL şi UNPR privind o colaborare politică sau fuziune s-ar fi implicat şi şeful statului. „Un senator care a venit la noi a zis că nu vrea să mergă la PNL, ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informaţie care, dacă se dovedeşte a fi adevărată, e foarte gravă. Domnul Oprea, domnul Steriu şi domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut, în trei sau câte doi, discuţii pe această temă, pentru că ar fi o implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor“, a declarat Dragnea joi în faţa echipei sale din Comitetului Executiv Naţional. Practic, acesta l-a acuzat că nu dă dovadă de neutralitate politică, aşa cum trebuie să facă un preşedinte.

Liderul PSD l-a ironizat pe preşedinte şi pentru faptul că într-un filmuleţ de pe pagina de Facebook a Consiliului European, şeful statului, spre deosebire de alţi lideri europeni, pare mai retras şi nu discută cu cei din jurul său.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea s-a pronunţat si asupra subiectului aşa-zisei cereri a demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu fin fruntea SIE de către Klaus Iohannis. „Dacă există motive întemeiate pentru care cineva îi cere demisia, dar motive legate de activitatea instituţiei, a Serviciului, pentru care să i se ceară demisia, vom susţine“, a declarat Dragnea care imediat a sucit poziţionarea sa şi a PSD. „O acţiune de genul ăsta, fără să fie  motivată de cauze privind disfuncţionalitatea posibilă a Serviciului, nu ne pot determina pe noi să susţinem aşa ceva”, a completat Dragnea, care a astfel a avertizat că în cazul unor disensiuni între Iohannis şi Ungureanu, nu i-ar ţine parte, pentru moment, preşedintelui. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: