Iohannis, întrebat dacă-l pune tot pe Orban premier în cazul în care îşi dă demisia pentru anticipate: Aveţi şi alte întrebări?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis nu a vrut să răspundă cu subiect şi predicat dacă în cazul demiterii Guvernului sau în cazul demisiei lui Ludovic Orban pentru declanşarea alegerilor anticipate, liderul PNL ar urma să fie pus din nou şef al Guvernului.

Întrebat dacă poate să-i ofere lui Ludovic Orban că în caz de demisie a acestuia pentru anticipate îi poate da garanţia că îl va numi tot pe el premier, Klaus Iohannis a ezitat să dea un răspuns clar:

„O întrebare ciudată. Pot să vă spun că sunt foarte mulţumit de felul în care Orban îşi face treaba ca premier. În continuare eu cred că Orban e în acest moment cea mai bună soluţie de premier, fie premier plin, fie premier interimar”, a declarat şeful statului.

Ulterior, întrebat dacă tot Orban ar fi prima opţiune de premier, în cazul unei moţiuni sau a anticipatelor, Iohannis a evitat din nou răspunsul: „Dacă aveţi şi alte întrebări”. 

Mai mult, şeful statului a negat faptul că ar fi informat privind discuţiile din PNL referitoare la posibilitatea ca Orban să nu mai fie premier al următorului Guvern liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite