Iohannis: Alegerile nu se pot amâna. Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă

Iohannis: Alegerile nu se pot amâna. Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă

Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile parlamentare nu se pot amâna, că actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor şi că PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ţine neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situaţiei epidemiologice şi că ele se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opţiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ şi legitimat prin votul cetăţenilor. Alegerile nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni”, a declarat preşedintele.

El a subliniat că alegerile trebuie să aibă loc la termen şi că acest lucru e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, subliniind că e iportant şi să existe o nouă majoritate solidă în susţinerea noilor reforme.

„Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste. Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat în funcţia de preşedinte a Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate, de a-şi cosmetiza imaginea, rămâne acelaşi partid toxic”, a afirmat Iohannis.

El consideră că sfidarea PSD e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continua aşa.

„Trebuie să fim oneşti faţă de cetăţeni şi să spunem lucrurilor pe nume – actuala situaţie epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârşit nici în ianuarie, februarie sau martie, aşa cum fals susţin cei din majoritatea toxică din Parlament. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcţional, tocmai pentru că ne aflăm îjntr-o criză sanitară şi traversăm o perioadă dificilă economic şi social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline”. a conchis preşedintele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările