Cozmin Guşă, despre relaţia Liviu Dragnea-Vasile Dîncu: „Această prietenie, un fel de piatră filosofală a ascensiunii PSD”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constultantul politic Cozmin Guşă este de părere că prietenia dintre Liviu Dragnea şi vicepremierul Vasile Dîncu a stat la baza ascensunii atât a preşedintelui social-democraţilor, cât şi a PSD-ului.

„Trebuie să recunosc, şi sunt subiectiv aici, că Liviu Dragnea a negat cam apăsat această posibilitate cu Vasile Dîncu. Dar asta nu e treaba mea şi nici a altora. Au o relaţie interpersonală puternică, sunt prieteni vechi, o prietenie consolidată. Această prietenie, acest parteneriat, dintre un lider de partid dur, reprezentantul baronilor multă vreme, şi un intelectual de stânga, mai puţin dur în aparenţă, extrem de sofisticat, însă, şi extrem de decis, mă refer la Vasile Dîncu, a fost un fel de piatră filosofală a acestei ascensiuni, atât a lui Liviu Dragnea, cât şi a PSD-ului. Această complementaritate între cei doi, materializată într-o prietenie foarte apropiată, a fost unul din semnele importante care anunţau acest succes, care, atenţie, va schimba clar felul în care este condusă România", a spus consultantul politic, potrivit Realitatea.net

Acesta a susţinut că Vasile Dîncu nu va accepta o nominalizare în viitorul guvern alta decât cea de prim-ministru.

„Vasile Dîncu, din punctul meu de vedere, cu această experienţă de un an, pe care a dus-o la capăt într-un fel extrem de eficient, să nu uităm că Guvernul Cioloş a rezistat, în primul rând, datorită lui Vasile Dîncu, a prieteniilor politice pe care le are şi a experienţei pe care a avut-o, a preferat modestia, a stat în plan secund, i-a lăsat scena lui Dacian Cioloş, care a ocupat-o deşănţat, total nepotrivit şi, după cum vedem, şi fără succes, va avea ce să facă Vasile Dîncu în România. De departe este un alt actor politic major, de Champions League, dacă vrem să facem comparaţii cu fotbalul, alături de Liviu Dragnea, care chiar se lansează în aceste momente, dar probabil pe alte orbite şi poziţii decât cele administrative. Eu nu-mi închipui ca Vasile Dîncu să accepte o nominalizare în guvern în afară de cea de prim-ministru, pe care nu şi-a dorit-o, nu a vorbit niciodată că şi-ar dori-o. Poate doar dacă Liviu Dragnea ar fi acces în funcţia de prim-ministru, Vasile Dîncu să fi preferat un loc secund şi să fi continuat poziţia de viceprim-ministru. Însă, în altă variantă, cu un alt prim-ministru decât Dragnea, eu văd exclusă posibilitatea ca Vasile Dîncu să continue activitatea guvernamentală şi cred că ştiu bine ce vorbesc. Dar, repet, Vasile Dîncu este un alt premiant al perioadei, cu modestie, sofisticare şi calm, ardelenesc de data asta. Şi Dragnea a avut un altfel de calm, un calm de Teleorman, la care nu mă aşteptam. Ambii au fost surprizele plăcute ale acestei perioade", a conchis Cozmin Guşă.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite