Gorghiu, despre înlocuirea lui Tăriceanu: Dacă eram dispuşi să facem un compromis pentru revocarea acestuia, lucrurile ieşeau demult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că liberalii vor solicita înlocuirea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în momentul în care vor strânge numărul necesar de semnături pentru iniţierea acestei proceduri - şi anume jumătate plus unu din totalul senatorilor.

„Nu o să facem niciodată niciun compromis nici cu PSD, nici cu UNPR, nici cu altcineva de pe stânga, care, din punctul nostru de vedere, nu reprezintă vreun exemplu de credibilitate. Am spus că iniţiem acest demers, colegii mei fac toate eforturile să coaguleze acel număr de jumătate plus unu, pentru ca demersul să aibă succes, pentru că iniţierea procedurii nu înseamnă neapărat succesul acestei proceduri. În momentul în care vom avea jumătate plus unu numărul de semnături din totalul Senatului atunci vom depune acest lucru. Nu am spus că am renunţat, nici nu vom spune că vom merge înainte, vă spun că lucrăm la acest demers, vom vedea ce putem să facem“, a spus Gorghiu, la Parlament.

Liderul liberal a punctat faptul că dacă PNL era dispus la compromisuri „lucrurile ieşeau demult", dar a evitat acest lucru. „Dacă eram dispuşi să facem un compromis lucrurile ieşeau demult, dar nu avem această disponibilitate”, a adăugat Gorghiu.

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a declarat, luni, pentru News.ro, că, dacă parlamentarii UNPR renunţă la demersul de revocare din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, atunci liberalii nu au posibilitatea, din punct de vedere aritmetic, să finalizeze acest demers, astfel că aşteaptă o decizie a progresiştilor.

„Noi am iniţiat demersul de strângere de semnături pentru demiterea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, în condiţiile în care UNPR, la Congresul pe care l-a avut recent, a lansat pe piaţă această temă. Deci practic, noi susţinem acest demers. Am strâns semnături, însă nu putem face acest lucru dacă UNPR nu s-a decis încă (...) E nevoie de o majoritate în Senat“, a spus Popa. 

Senatorul UNPR Sebastian Grapă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că progresiştii nu au niciun motiv să dorească în acest moment schimbarea preşedintelui Senatului, iar dacă vor discuta, o vor face după alegerile locale din 5 iunie.

„E o mare greşeală în interpretarea punctual-efectivă a acestei declaraţii. Nu avem niciun motiv să dorim în acest moment schimbarea preşedintelui Senatului. Nu se face în preajma alegerilor. Eu nu vreau să-l victimizez pe domnul Tăriceanu. Dacă o vom discuta, o vom face după data de 5 iunie”, a afirmat Grapă.

Citeşte şi: 

Alina Gorghiu l-a invitat pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a lansat o invitaţie premierului Dacian Cioloş de a se înscrie în PNL, precizând că decizia îi aparţine. 

Blaga, la Liga Aleşilor Locali: Lui Dragnea nu-i pasă de creşterea economică, îi pasă de stadioane noi. Predoiu, pus pe glume despre adversarii politici 

Liderii de partid de la centru şi aleşii locali liberali s-au întâlnit, sâmbătă, pentru a dezbate şi vota într-un cadru extins mai multe rezoluţii legate de regimul incompatibilităţilor, fonduri europene sau cote de gen. Copreşedinţii Vasile Blaga şi Alina Gorghiu au ţinut discursuri mobilizatoare şi şi-au atacat principalul adversar politic, PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite