Gabriela Firea, la Adevărul Live: Nu a fost interzis niciun eveniment cultural. Va fi relocat. Pe Kiseleff se îngreunează traficul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Priamarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a arătat, la Adevărul Live, că niciun eveniment cultural nu va fi interzis în Bucureşti, ci este vorba doar despre relocarea lor. Firea a mai vorbit despre scandalul copacilor tăiaţi, dar şi despre starea autobuzelor RATB.

„Toată denigrarea împotriva mea nu are nicio justificare. Eu am spus că nu există niciun criteriu, cine avea o relaţie la Primărie sau cine se ducea mai cu tupeu obţinea trei, patru aprobări pentru evenimente în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, ceea ce paraliza Capitala. Repet, nu s-a interzis nimic. A fost o singură rugăminte, către organizatorii evenimentului de pe Kiseleff, să se găsească o altă locaţie, tot centrală, tot vizibilă. Niciun eveniment sportiv sau cultural nu a fost interzis în Capitală. Acest eveniment sportiv va fi relocat, dacă şi organizatorii doresc. Noi am oferit inclusiv Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, Piaţa Romană, dar nu bdul. Kiseleff, pentru că se îngreunează traficul“, a spus Gabriela Firea, la Adevărul Live.

Edilul Capitalei a mai arătat că evenimentele din Piaţa Constituţiei vor mai avea loc dacă vor fi justificate. „Închirierea Pieţei Constituţiei preţul este de doar 1.600 de euro. Organizatorii de evenimente câştigă, dar bucureştenii pierd. Nu a fost normal ce s-a întâmplat până acum. Câţiva organizatori de evenimente au avut acces la oamenii din Primărie şi au plătit un preţ modic. Stadionul Naţional se poate pune la dispoziţie pentru concerte. Cu Romexpo vom semna un parteneriat şi ni se va oferi tarife preferenţiale, tocmai pentru a-i ajuta pe organizatori. Piaţa Constituţiei a fost de multe ori blocată, dar asta nu înseamnă că nu se vor mai organiza evenimente acolo. Dacă nu se justifică evenimentul, mergem la Romexpo. Dacă avem bună credinţă, e mai bine să mergem în această direcţie“, a mai spus Firea.

În ceea ce priveşte scandalul tăierii copacilor, Firea a arătat că nu a fost decizia sa. „Oamenii politici trebuie să înţeleagă că minciuna nu merge de multe roi la apă. Câte vreme nu a avut în faţă nicio dovadă a faptului că eu am ordonat defrişările de pe Kiseleff, doamna Clotilde Armand nu putea să facă aceste afirmaţii. Ieri am fost informată că sunt acum 300 de solicitări pentru tăierea unor arbori care au devenit pericol public, dar direcţia de mediu nu mai ştie ce să facă. le-am spus: vă rog frumos să aplicaţi legea. Pentru a nu mai fi nicio discuţie, toate solciitările de toaletări sunt pe site-ul Primăriei“, a mai spus Firea.

500 de autobuze noi

Firea a mai anunţat cumpărarea a 500 de autobuze. „Avem 1000 de autobuze, din care 500 au probleme tehnice. Au 10 ani. Cele mai bune şi care au aer condiţionat le păstrăm şi mai cumpărăm încă 500 pentru a le înlocui pe cele vechi.  O licitaţie internaţională pentru autobuze noi durează. Se livrează baterii de câte 50 de autobuze cam la jumătate de an“, a mai menţionat primarul Capitalei.

Ediul Capitalei a arătat că nici criticile privind plecarea s aîn concediu la scurt timp după preluarea mandatului nu au fost întemeiate. „Biletele au fost cumpărate de familia mea din ianuarie, şi se pierdeau acei bănuţi. Iar cine are copii ştie că trebuie să duci copiii la mare în luna iunie, nu în august, când e soarele foarte puternic. E sfatul medicului, pentru că cel mic are probleme de sănătate. Mi s-a părut incredibil că ditamai preşedintele PNL Bucureşti a acuzat o mamă că a plecat în concediu. Eu am muncit tot anul, nu aveam de unde să ştiu că în luna iunie voi fi primar general. Nici nu eram candidat când mi-am cumpărat acele bilete“, a mai spus Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite