Florin Cîţu: „Am sunat-o dimineaţă pe doamna Turcan şi i-am zis să se ducă şi să îşi plătească amenda”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-ministrul Florin Cîţu FOTO:Inquam Photos / Octav Ganea
Prim-ministrul Florin Cîţu FOTO:Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, întrebat despre cei doi miniştri din Guvern care au fost suprinşi fără masca de protecţie, că le-a cerut acestora să plătească amenda. Prim-ministrul susţine că „toţi românii trebuie să respecte legea”.

„Le-am cerut celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Turcan am sunat-o astăzi şi i-am zis să se prezinte şi să îşi plătească amenda singură. E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii cabinetului meu, dar toţi românii trebuie să respecte legea”, a declarat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o remorcă, fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu COVID-19.

Raluca Turcan şi-a cerut scuze într-un mesaj pe Facebook şi a afirmat că a solicitat să fie amendată pentru cele „câteva momente” în care nu a purtat mască.

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente şi în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenţie , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.”, a scris Turcan.

Şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost suprins în Parlament fără mască. Acesta a declarat miercuri că s-a cerut amendat.

„Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile. Oamenii, companiile, partidele politice e necesar să respecte regulile şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat pentru a contribui la bugetul statului. Îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie, vinovată de altfel”, a spus Vlad Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite