Crin Antonescu nu îşi negociază realegerea în fruntea PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Ludovic Orban: ieri - prieteni, astăzi - adversari
Crin Antonescu şi Ludovic Orban: ieri - prieteni, astăzi - adversari

Crin Antoneascu a adunţat astăzi că nu negociază, n-a făcut-o şi nici nu are intenţia să îşi negocieze poziţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal. El şi-a prezentat astăzi programul politic prin care a cerut mebrilor din PNL să îi acorde încrederea pentru următoarele 1.000 de zile.

"Nu este nimic de negociat aici, eu solicit un mandat special, în numele unui electorat care m-a votat la prezidenţiale. Eu solicit un răspuns de la PNL ca răspuns la votul celor două milioane de români care m-au votat", a explicat Crin Antonescu.

El a subliniat că dacă se va afla în imposibilitatea de a-şi îndeplini programul pe care şi l-a asumat în faţa oamenilor care l-au votat, atunci nu are absolut niciun motiv să mai rămână în fruntea partidului.

"Dacă nu mi se acordă acest mandat, evident voi renunţa la poziţia de lider al PNL", a declarat Crin Antonescu.

Reluarea sloganului PNL "Prin noi insine, acum!" din perioada intebelică nu este întâmplare, ci o valorificare a trecutului partidului şi-a motivat Crin Antonescu titlul moţiunii.

Mai sunt zece zile până la Congreul PNL, iar Crin Antonescu doreşte anumite modificări statutare în partid, prin care votul pentru conducerea partidului să se facă pe liste închise.  Acest lucru presupune ca fiecare cadidat la fotoliul de preşedinte al partidului să vină cu lista sa de propuneri pentru forul de conducere.

Antonescu a declarat că modificările sale la statut vizează numirea secretarului general de, introducerea votului pe moţiuni cu echipe de câte 30 de membri, dintre care 14-15 vicepreşedinţi cu atribuţii, funcţia de prim-vicepreşedinte nefiind esenţială.

Aceste schimbări nu sunt însă agreate şi de alţi lideri din partid. De atfel, Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat deschis dezacordul în această privinţă.

"Nu înţeleg de ce ţii sus şi tare să fie vot pe liste, înseamnă că există presiuni din partea anumitor lideri", i-ar fi spus aseara Tăriceanu lui Antonescu, potrivit unor surse din interiorul partidului.

De asemenea l-a Antonescu l-ar fi pus pe Orban în imposibilitatea de a candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Potrivit aceloraşi surse liberale, Orban l-ar fi întrebat pe Antonescu dacă ar putea să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte în condiţiile impuse de el, iar Antonescu i-ar fi replicat: "Nu nu o mai poţi face. Singura ta variantă e să candidezi la preşedinţie şi să îţi faci şi tu o listă".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite