Contracandidaţii pun tunurile pe Gabriela Firea după condamnarea lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, şi candidatul independent Nicuşor Dan au lansat mesaje de atac la adresa candidatei PSD, Gabriela Firea, după condamnarea preşedintelui social-democrat Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012.

Candidatul independent la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, îi cere adversarei sale, Gabrielea Firea, „să se delimiteze public de conducerea penală a PSD dacă într-adevăr doreşte, în mod onest, voturile bucureştenilor”.

„Astăzi PSD este condus de un preşedinte condamnat defintiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, un secretar general condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare şi trei vicepreşedinţi cercetaţi pentru corupţie.

Îi solicit doamnei Gabriela Firea să se delimiteze public de conducerea penală a PSD dacă într-adevăr doreşte, în mod onest, voturile bucureştenilor.

Bucureştiul are nevoie de o schimbare. Are nevoie de administraţie şi nu de corupţie. Cine poate crede că doamna Firea, ajunsă primar, ar putea să conducă Bucureştiul într-un mod onest dacă şefii ei de partid sunt condamnaţi penal?

Dacă doamna Firea doreşte să facă curăţenie, să înceapă cu propriul partid”, a scris Nicuşor Dan pe contul său de Facebook.

Şi candidatul liberal Cătălin Predoiu a avut un mesaj similar, în care o acuză pe Firea şi pe ceilalţi candidaţi PSD că sunt „candidaţi-marionetă ai unor infractori”.

„Sunt convins că doamna Gabriela Firea nu va accepta să-i fie condusă campania electorală de către doi condamnaţi penal definitiv pentru mistifcarea votului cetăţenilor. E o glumă amară, fireşte. Toţi candidaţii PSD pentru Bucureşti, în frunte cu doamna Gabriela Firea, sunt candidaţi-marionetă ai unor infractori, Preşedintele PSD şi seful de campanie al doamnei Gabriela Firea, candidat la Primăria Generală a Capitalei. Ce părere aveţi, dragi bucureşteni? Despre ce proiecte putem vorbi pentru Bucureşti şi cu cine să o facem, când în cazul PSD suntem la “piciorul broaştei” în materie de democraţie?! PSD şi candidaţii săi ar trebui mai întâi să iasă din ”zodia furtului voturilor”, înainte de a minţi despre şcoli, familie, spitale şi integritatea administraţiei locale”, a scris Predoiu pe Facebook.

Mesajele celor doi vin după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de instanţa supremă la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul "Referendumul", după ce iniţial primise un an de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite