Ce spune ALDE despre nominalizarea noului premier

Ce spune ALDE despre nominalizarea noului premier

Daniel Chiţoiu le dă un mesaj celor din PSD, formaţiune condusă de Liviu Dragnea. FOTO Mediafax

Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, precizează că ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru şi că noua propunere de prim-ministru va fi luată în coaliţia PSD-ALDE. Chiţoiu declară că decizia cu privire la noua nominalizare „trebuie să fie luată în urma unei analize amănunţite“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„ALDE a luat act de demisia lui Mihai Tudose din funcţia de prim-ministru, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD. Noua propunere oficială pentru funcţia de premier va fi făcută în cadrul coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Însă, decizia cu privire la nominalizarea unui nou prim-ministru trebuie să fie luată în urma unei analize amănunţite, în aşa fel încât să ne asigurăm că programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE va fi pus în aplicare”, afirmă Daniel Chiţoiu, citat într-un comunicat al ALDE.
 
Conform sursei citate, pentru ALDE, două sunt obiectivele majore pe care le va avea în vedere. Pe de o parte, agenda de guvernare şi viziunea noului premier cu privire la punerea în practică a programului de guvernare.
 
„După primul an de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, au crescut pensiile şi salariile, a fost redusă fiscalitatea, a fost deblocată absorbţia de fonduri europene, iar prin promovarea legilor justiţiei am făcut paşi importanţi pentru a proteja drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi a limita influenţa sistemului paralel de putere”, completează Daniel Chiţoiu.
 
Al doilea obiectiv al ALDE se referă la „poziţia clară împotriva sistemului paralel de putere şi susţinerea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”. „Nu trebuie să mai existe semne de întrebare în spaţiul public cu privire la influenţa nefastă a sistemului paralel asupra premierului”, afirmă secretarul general al ALDE.
 
„În acelaşi timp, trebuie să spunem că au existat şi unele sincope, mai ales în ceea ce priveşte coordonarea echipei de miniştri şi secretari de stat şi este nevoie de un premier care să rezolve aceste probleme şi să continue accelerat implementarea măsurilor din programul de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE”, e concluzia Daniel Chiţoiu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările